Nemzetközi foci

Börtön vár Törökország legendás futballistájára

Elfogatóparancsot adtak ki hazájában Hakan Sükür ellen.

A törökországi puccskísérletet követő, drámai mértékű tisztogatások egyik legismertebb áldozata Hakan Sükür lehet, a labdarúgó-legenda ellen ugyanis elfogatóparancsot adtak ki.

A Galatasaray és a válogatott egykori csatára a visszavonulása után politikai pályára lépett, 2011-ben bekerült a parlamentbe Recep Tayyip Erdogan elnök pártjának színeiben, de 2013-ban az elnök és belső körének korruptsága miatt lemondott, és az Amerikában élő Fethullah Gülen oldalára állt. Erdogan őt vádolja a múlt hónapban történt sikertelen puccskísérlettel.

Sükürt négyéves börtönbüntetés fenyegeti, mert Twitter-bejegyzéseiben sértegette Erdogant. A korábbi csatár azt állítja, hogy nem az elnökről írt, de az ügyészek szerint a megjegyzések egyértelműen Erdoganról szólnak.

Legújabban azzal vádolják, hogy egy fegyveres terrorcsoport tagja. Sükür egyébként a családjával együtt tavaly elhagyta az országot.

Sükür 112 válogatott meccsen 51 gólt szerzett, és nagyban hozzájárult, hogy Törökország az elődöntőbe jutott a 2002-es világbajnokságon.

Olvasói sztorik