Nemzetközi foci

„Ifistákkal” állhat fel az Arsenal a PL-rajton?

Az „ágyúsok” védelme nagyon karcsú, de aligha érkezik új játékos vasárnapig - de Wenger nem bánja.

Bajban lehet az Arsenal a Liverpool elleni vasárnapi bajnoki nyitányon: Per Mertesacker mellett Gabriel Paulista is sérült a középhátvédek közül, Laurent Koscielny pedig az Eb utáni szabadságát követően még csak nem rég csatlakozott a csapathoz, és egyelőre nincs megfelelő formában. Wengernek így nem maradt sok opciója, a 21 éves Calum Chambers, a 18 éves Kristyan Bielik és az idén nyáron igazolt 20 éves Rob Holding közül válogathat ezen a poszton – ha csak nem húzza be egyik szélső hátvédjét középre, bár további sérülések miatt a két oldalon is csak összesen három játékosa bevethető.

Túlzás lenne azonban azt állítani, hogy derült égből villámcsapásként érte az Arsenalt a kialakult helyzet, hiszen a londoniak több hete tudják, hogy Mertesacker hosszú hónapokra kidőlt – Wengerék azonban képtelenek voltak helyettest találni az elmúlt hetekben. Bár a The Times szerint közel a megegyezés a Valenciával Shkodran Mustafi kapcsán, az Arsenal menedzsere hétvégén még biztosan nem számolhat a némettel – amit ő nem is sajnál annyira, hiszen így nagy lehetőséget kapnak a fiatalok:

– Két nem várt sérülés is történt a csapatban Mertesacker és Gabriel kidőlésével, Koscielny pedig nagyon későn jött vissza a szabadságából, ezért nehéz helyzetben leszünk a Liverpool ellen. Nagyon frusztráló a dolog, de ez is a játék része. Fogunk játékost igazolni, de az első meccset a meglévő futballistáinkkal kell megoldanunk – és néha olyan megoldásokat találsz így, amire alapból nem is gondolnál, a fiatalok sokszor meghálálják a bizalmat. Persze “trendibb” 60 millió fontért igazolni, mint tehetségeket játszatni, de az Arsenal azon kevés angol klubok egyike, akinek ez utóbbihoz is van mersze – nyilatkozta Arsene Wenger.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik