Nemzetközi foci

Ronaldo újabb csodálatos gesztusa: most a földijein segít

A Real Madrid világsztárját is megrázta a Portugáliában tomboló erdőtűz.

Portugália szárazföldi területein péntek óta tombolnak erdőtüzek, különösen az ország északi részén, Valongo városánál. A térségben háromezer ember küzd a lángok ellen, mintegy száz helyen. A Portugáliához tartozó, atlanti-óceáni Madeirán is lángok csaptak fel, három ember meghalt szerdára virradóra, ezret pedig biztonságba kellett helyezni. Madeira fővárosában, Funchalban – Cristiano Ronaldo születési helyén – a környező dombokról átterjedt erdőtűz miatt a város történelmi negyedében 30 épület megsemmisült, mintegy 300 ember fordult orvoshoz füstmérgezés tüneteivel, illetve égési sérülésekkel.

A Mirror infórmációi szerint a portugál világsztár, Cristiano Ronaldo szerdán telefonon hívta fel a regionális kormányzat vezetőjét, Miguel Albuquerque-t, hogy anyagi támogatást nyújtson Madeirának. Pontos összegről azonban nem tud beszámolni a cikk.

Cristiano Ronaldo aztán a saját Facebook-oldalán osztotta meg érzéseit a tragédia kapcsán.

– Fájó szívvel látom, hogy mi történik Madeirán és az ország többi részében. Minden támogatásom és köszönetem minden tűzoltónak, akik minden bátorságukkal kockáztatják saját életüket azért, hogy megmentsék az embereket. Veletek vagyok! – írta a háromszoros aranylabdás.

Olvasói sztorik