Nemzetközi foci

Angol focit néznél? Marad a streamelés?

A TV2-csoport szerint célegyenesben a tárgyalások, ám két nappal a Premier League idényrajtja előtt sem lehet tudni, hol lehet nézni a hazai közvetítési joggal rendelkező Spílert.

Csütörtök reggel a Mokka című műsorban kezdett az angol csúcsfoci magyarországi sugárzási jogait a Digisporttól megszerző Spíler Tv két munkatársa: gondoltuk, ha már az anyatévé promózza a „sportost”, végre kiderül, hol lesz látható az egyelőre nem létező csatorna.

Aligha Zelenyánszky Balázs és Hethéssy Zoltán hibája, hogy nem lettünk okosabbak… Megtudtuk persze, hogy a Premier League nagyszerű vetélkedés, a benne szereplő futballisták összértéke tisztességes summa, mi több, a kollégákat faggató riporterek elárulták azt is, hogy Magyarországon mindenki ért a focihoz…

Hogy látjuk-e a hétvégén a Leicestert, az Arsenalt vagy a Manchester Unitedet? Fájdalom, arról nincs információ. A Rangadó.hu megkeresésére a TV2 csoport kommunikációs osztálya azt felelte, még csütörtökön várható közlemény Spíler-ügyben, ezt egyébiránt a Mokkában is hangsúlyozták.

Sajnos a kábelszolgáltatókkal történt meggyezésről egyetlen szó sem esett, így kénytelenek vagyunk azt feltételezni, két nappal az első forduló (és a csatorna indulása) előtt nem lehet tudni, hol lesz látható a „férfias szórakozást” kínáló Spíler.

A Rangadó.hu már többször beszámolt arról, hogy a nagyobb kábelszolgáltatók az idén aligha fogják felvenni kínálatukba Andy Vajna új adóit. Nincs már hely a csomagjaikban, a TV2 kedvéért nem fognak szerződést bontani a többi tévével. A kormánybiztos tavasszal még azt tervezte, hogy meglévő csatornák megvételével és átalakításával oldja fel a patthelyzetet, de nem talált eladó adókat.

A Népszabadság információi szerint az állami Antenna Hungária (AH) fizetős csomagjába, a Mindig TV Extrába kerül be az új csatorna. Míg az Izaura TV és a Zenebutik az ingyenes platformon indul el augusztus közepén, a Premier League-et túl drágának találták ehhez.

A médiahatóság szerint amíg az ingyenes platform 800 ezer háztartásban érhető el, az AH fizetős csomagjának 106 ezer előfizetője van. Összehasonlításképpen: információink szerit az utóbbi hat évben közvetítő Digisport 1,5 millió háztartásba juttatta el az angol labdarúgást.

Hull-Leicester, Manchester City-Sunderland, Arsenal-Liverpool: ütős program már az első fordulóban. A neten biztosan találunk majd néhány működő linket…

Marad a streamelés?

Olvasói sztorik