Nemzetközi foci

Vb 2018: nincs komoly lemaradásban az oroszok előkészülete

Jövőre minden stadionból kivonulnak a munkagépek.

Nincs kritikus lemaradás a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság előkészületeiben. Jelenleg az a legfontosabb cél, hogy az összes stadion felépüljön a jövő év végéig – nyilatkozta az orosz sportminiszter Vitalij Mutko szerdán.

„Nincsenek olyan lemaradások, amelyek nagy riadalomra adhatnának okot. Bizonyos lemaradások persze vannak, de ezek kiküszöbölése szinte lehetetlen. Ez részben vonatkozik szentpétervári stadionra. A célunk, hogy 2017-ben az összes munkagép elhagyja a stadionokat, és elkezdődhessen a gyepszőnyegek telepítése.”

Mutko beismerte azt is, hogy bizonyos repülőterek és szállodák építésével is késésben vannak. Havonta egyszer jelenteniük kell Vlagyimir Putyin elnöknek, közben helyszíni szemléket és megbeszéléseket tartanak. A szentpétervári arénáról elmondta: vélhetően decemberben elkészül, és a jövő év elején kezdődhetnek az apróbb munkálatok.

„Szentpétervár kulcsfontosságú város a Konföderációs Kupa miatt, mert nincs olyan helyszín, amellyel kiválthatnánk. Hallottuk a kormányzó jelentését. Ha megvalósítják az elhangzottakat, minden rendben lesz. Kazanyban az infrastruktúra és a repülőtér készen áll. Vannak kisebb problémák a stadionban, de a munkálatok folyamatban vannak. Októberben teljesen készen lesz, meccseket is lehet majd benne játszani” – folytatta Mutko.

A 2018-as világbajnokságra június 14. és július 15. között kerül sor 11 orosz város 12 stadionjában. A házigazdák: Moszkva, Szentpétervár, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgograd, Jekatyerinburg, Szamara, Szocsi, és Rosztov-Don – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

Olvasói sztorik