Nemzetközi foci

Messi példáját követheti Neymar

Barcelonai csapattársához hasonlóan ő is lemondhatja a válogatottságot.

A brazil olimpiai válogatott szövetségi edzőjearra figyelmeztet, hogy amennyiben Neymar nem kapja meg a kellő tiszteletet a szurkolóktól, barcelonai csapattársához, az argentin Lionel Messihez hasonlóan ő is lemondhatja a szereplést a nemzeti együttesben.

A házigazda brazilok két – gól nélküli – döntetlennel kezdték a Rio de Janeiró-i olimpiát, ezért a kritikák kereszttüzébe kerültek odahaza. Rogerio Micale felszólította a drukkereket, hogy álljanak a csapat mögé, mert Dánia ellen muszáj nyerniük a továbbjutáshoz.

A 2014-es világbajnokság után tehát ismét fennáll a veszélye, hogy kínos véget ér a brazilok hazai szereplése, pedig előzetesen aranyérmet reméltek tőlük a szurkolók. Neymart azért hibáztatják, mert nem játszik jól, és nem képes vezéregyéniségévé válni ennek a fiatal társaságnak.

„Neymar még fiatal, 24 éves, még nem teljesen érett. Általában a játékosok 28 éves koruk körül érnek a csúcsra fizikálisan és mentálisan. Neymarnak 17 éves korától kezdve meg kell küzdenie a vezérszerep nyomásával” – magyarázta az edző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik