Nemzetközi foci

Luis Enrique szerint ez a legerősebb Barcelona-keret

Továbbra is a csatársor megerősítésén töri a fejét az edző.

Luis Enrique, az FC Barcelona vezetőedzője úgy véli, minden idők legerősebb keretével vág neki az új szezonnak.

Az előző idény vége óta Andre Gomes, Samuel Umtiti, Lucas Digne és Denis Suarez érkezett az együtteshez, míg Marc Bartra, Thomas Vermaelen, Adriano Correia és Sandro Ramirez távozott.

„Papíron ez a legerősebb keret, amellyel az elmúlt három évben dolgoztam a Barcánál. A csapat elképesztően megerősödött. Minden új tag remekül beilleszkedett. Mindannyian minőségi játékosok és meg kell küzdeniük a helyért a csapatban” – nyilatkozta az egyesület honlapjának a szakember, aki abban bízik, hogy csapata meg tudja védeni spanyol bajnoki címet, valamint a Király Kupát.

A katalánok még mindig keresik annak lehetőségét, hogy erősítsenek a Lionel Messi, Luis Suarez és Neymar vezette félelmetes csatársoron.

„Az ajtó nyitva áll, készen állunk tovább javítani a csapatot. Ha találunk olyan játékost, aki erősítést jelent, bevesszük. Ha nem, akkor ezzel a kerettel folytatjuk, amely már így is nagyszerű” – vélekedett Luis Enrique.

A Barcelona első tétmeccsét vasárnap játssza az új idényben: a spanyol Szuperkupa első felvonásán a Sevillához látogat, a visszavágót pedig jövő szerdán rendezik.

Olvasói sztorik