Nemzetközi foci

Betelt a pohár: Sissokót már utálják Newcastle-ben

Semmiféle tiszteletet nem mutat a klub felé, ráadásul túl sokat képzel magáról.

Amióta a Newcastle United – valóban csalódást keltő – Premier League-ből való kiesése bekövetkezett, szinte egymást érik Moussa Sissoko nyilatkozatai, hogy milyen szívesen elhagyná a klubot. Az Eb-döntőn is szereplő francia középpályás gyakorlatilag semmilyen tiszteletet nem mutat a “szarkák” felé, ezt pedig most már megelégelték.

Sissoko a L’Équipe című francia lapnak azt nyilatkozta, hogy nem tudna nemet mondani a Real Madrid ajánlatára. Csakhogy a “blancók” egyelőre nem is keresték őt…

Ezek az interjúk azonban szép lassan megtöltötték azt a bizonyos poharat. Minden szurkoló megértette, hogy a középpályás távozni szeretne a kiesés után, csakhogy Sissoko egy kissé “túltolta a biciklit”. John Gibson, egy Newcastle-re specializálódott szakíró például az alábbiakat mondta róla.

– Nem kellene többet játszania a Newcastle-ben. Az Eb egyetlen dolgot bizonyított be: hogy 10 Premier League-meccsből 9-et nem úgy játszott, ahogy az Európa-bajnokságon tette. Ez jól mutatja a rossz itteni hozzáállását. Azt hitte, ő a klub felett áll, hogy nagyobb az 52000 szurkolónál is. Menjen. Még egy taxit is fogok neki!

A Newcastle egyébként Rafa Benítez elmondása szerint kapott ajánlatokat a franciáért, de egyik sem volt olyan, amit elfogadhatónak tartottak volna.

Olvasói sztorik