Nemzetközi foci

„A tartalékos Real is nagy falat lesz a Sevillának”

Koppányi Gergely szerint a Sevilla kerete gyengült, és kevésbé összeszokott, mint a királyi gárda.

Kedd este rendezik meg az Európai Szuperkupa-mérkőzést a tavalyi BL-győztes Real Madrid, és az EL-aranyérmes Sevilla között. Ahogyan azt korábban megírtuk, a madridiaknál biztosra vehető, hogy Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Keylor Navas, Pepe és Toni Kroos nem lép pályára. A piros-fehérek dolgát pedig nehezíti, hogy a nyáron új edző, és rengeteg játékos érkezett a csapathoz. A döntő esélyeiről Koppányi Gergely sportújságíró, blogger beszélt a Rangadónak.

– Véleményem szerint hasonló mérkőzés lesz, mint a legutóbbi, 2014-es Real-Sevilla Európai Szuperkupa-döntő, azaz ezúttal is egy szoros madridi győzelmet várok. Jorge Sampaoli személyében új vezetőedző van a Sevillánál, amelynek egyelőre még túl nagy falat lesz a Real Madrid még úgy is, hogy tartalékosan állnak fel a királyiak. Az argentin szakember helyzetét még az is nehezíti, hogy nem olyan régen még a chilei válogatottat irányította, jelenleg pedig már egy klubcsapat élén tevékenykedik, ami teljesen más ritmust követel meg. E mellett a nyáron sok minden történt az andalúzoknál, a sikerek egyik fő letéteményese, a sportigazgató Monchi sokáig úgy tűnt, hogy elhagyja a klubot, ám végül maradt. Unai Emery kiesésével sok olyan csörte volt a vezetőségben, ami miatt nem biztos, hogy könnyen fog belerázódni a Sevilla az új szezonba – mondta el várakozásait a “Real Madrid – A királyi lepel mögött” című könyv szerzője.

– Sok alapember hiányzik a Realból, de azért így is klasszis játékosok alkotják a keretet, én egyértelműen Modrictól várom azt, hogy húzóember lesz a mai este folyamán. James helyzete nagyon kiszámíthatatlan, furcsa kapcsolatot ápol a vezetőedzővel, Zinedine Zidane-nal. Vagy a kolumbiai edzésmunkájával nem elégedett a vezetőedző, vagy valamilyen személyes konfliktus lehet kettejük között, de az szembetűnő, hogy mennyire elhanyagolja a játékost – tette hozzá Koppányi.

Az előző évi Európai Szuperkupa emlékezetesre sikerült, hiszen a rendes játékidőben 4-4-es döntetlenre végzett a Sevilla a Barcelona ellen, majd pedig hosszabbításban sikerült a katalánoknak Pedro révén berúgni a győztes gólt. A Real és a Sevilla utóbbi négy összecsapásán a spanyol bajnokságban mindig született minimum három gól, ezen tények tudatában pedig joggal várják el a szurkolók, hogy ismét gólzáporos este elé nézhetünk. Persze itt az is kérdés, hogy mennyire veszik komolyan a csapatok a találkozót.

– Még mindig van presztízse az Európai Szuperkupának, hiszen két hónapnyi szünet után a klubfutballban ismét egy tétmeccset játszhatnak a játékosok, de azért természetesen meg sem közelíti például egy BL-negyeddöntő vagy elődöntő fontosságát. A felkészülés elemét képezi még ez a találkozó, így nem veszik a focisták olyan véresen komolyan, mint mondjuk a tavaszi ütközeteket, de azért az növeli a rangját, hogy a meccs végén egy trófeát emelhetnek a magasba. Talán a vasárnapi angol Community Shield mérkőzéshez hasonlítanám, aminek eléggé „matiné” jellege volt – folytatta a “Kompany” néven elhíresült blogger. – Nehéz előre megtippelni, hogy ismét sokgólos mérkőzést fogunk-e látni. Az első tizenöt perc után eldől, hogy milyen taktikával küldik fel a vezetőedzők a csapatokat. A Sevillánál egyelőre még bizonytalanabb, hogy milyen elképzeléssel fut ki a pályára a gárda, hiszen rengeteg változás történt a keretben, véleményem szerint gyengült az együttes, és Sampaolinak sok dolga van még velük. A Realnak ez mindenképpen az előnyére válik, hiszen nekik már megvan a mag, amely magabiztosabb és összeszokottabb – zárta a honlapunknak tett nyilatkozatát Koppányi Gergely.

Olvasói sztorik