Nemzetközi foci

Pogba visszatért Manchesterbe – hivatalos

A Manchester United hétfőről keddre virradó éjjel hivatalosan bejelentette a honlapján, hogy szerződtette Paul Pogbát a Juventustól.

A francia válogatott játékos megállapodása öt plusz egy évre szól.

A 23 éves labdarúgó 2012-ben éppen a Unitedtől került a torinóiakhoz, akiknél az elmúlt négy idényt töltötte, színeikben 124 mérkőzésen 28 gólt szerzett.

A középpályás a francia válogatottban eddig 38 meccset játszott és hatszor volt eredményes. A hazai rendezésű nyári Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert nemzeti csapatával.

„Örömömre szolgál, hogy csatlakozhatok a Unitedhez. Ennek a klubnak mindig is különleges helye volt a szívemben, és nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak José Mourinhóval. Élveztem a Juventusban töltött időt, néhány fantasztikus emlékkel gazdagodtam és számos barátot szereztem. Úgy érzem, itt az idő, hogy visszatérjek az Old Traffordra, mindig szerettem a manchesteri szurkolók előtt játszani, és már alig várom, hogy ismét csatlakozhassak a csapathoz. Ez a megfelelő klub számomra, hogy elérjek mindent, amit a futballban akarok” – nyilatkoztarégi-új klubja honlapján Pogba.

„Paul az egyik legjobb labdarúgó a világon, és kulcsembere lesz annak a Unitednek, amelyet fel akarok építeni a jövőben. Gyors, erős, gólokat lő, és jobban olvassa a játékot, mint sok idősebb játékos. Mivel 23 esztendős, még éveken keresztül ilyen szinten játszhat. Még fiatal, és később még jobb lehet. Van rá esélye, hogy klubunk legjobbjává váljon a következő évtizedben, sőt még azon is túl” – vélekedett José Mourinho.

Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint ezzel az átigazolással Pogba lett a világ legdrágább labdarúgója, ugyanis a Manchester 105 millió eurót fizetett érte az olaszoknak.

Az örökranglista élmezőnye (becsült adatok):
1. Paul Pogba (francia, Juventus – Manchester United, 2016) 105 millió euró
2. Gareth Bale (walesi, Tottenham Hotspur – Real Madrid, 2013) 100 millió euró
3. Gonzalo Higuaín (argentin, Napoli – Juventus, 2016) 94,7 millió euró
4. Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United – Real Madrid, 2009) 94 millió euró
5. Neymar (brazil, FC Santos – FC Barcelona, 2013) 86 millió euró

Olvasói sztorik