Nemzetközi foci

Nem „ússza meg” 105 millióval a MU, itt a Pogba-transzfer teljes ára

A kiegészítésekkel, ügynöki díjjal és fizetéssel számolt összeg majdnem eléri a 300 millió eurót.

Kedd hajnalban végre pont került a nyár legjobban várt átigazolásának a végére, a Manchester United 105 millió euróért leigazolta a Juventus francia középpályását, Paul Pogbát. Ez a már így is világrekordnak számító összeg azonban csak az a pénz, amit a “vörös ördögök” a Juventusnak utalnak, ráadásul annak is csak az alapértéke – a valódi ár ennek a többszöröse lesz. Nézzük hogyan!

Először is, az eredeti 105 millió eurós összeg további (nem túl szigorú) feltételek teljesülése esetén 110 millióra emelkedhet, még tovább növelve a csúcstranszfer mértékét. Másodszor, az átigazolás összehozásáért hatalmas, 20 millió fontos közvetítői díjat kért Mino Raiola, a 23 éves francia ügynöke – a megegyezés azért tartott ilyen sokáig, mert a klubok nem jutottak dűlőre abban, ki fizesse ki a játékosügynököt. A végén a Juventus elérte amit akart, Raiola tiszteletdíját teljes egészében a Manchester United állja, ez tehát még 25 millió euróval dobja meg a gyárvárosiak költségét.

Végül a legnagyobb tétel, a játékos fizetése. Ez szigorúan véve nem tartozik a transzfer költségei közé, de mértéke miatt muszáj megemlítenünk: a Manchester United heti 400 ezer fontos adózás előtti fizetést biztosít Pogbának, ami éves szinten további 20,8 millió fonttal terheli meg a Mourinho által irányított csapat bankszámláját. Ez Pogba ötéves kontraktusával számolva újabb 104 millió font, ráadásul a játékosnak opciója van a hatodik évre is: mindent összeadva 244 millió fontra, vagyis 287,55 millió euróra is rúghat Pogba végleges ára.

Olvasói sztorik