Nemzetközi foci

Középpályást kell igazolnia a Juventusnak – íme, a jelöltek

Hatan jöhetnek szóba Pogba megüresedett helyére.

Bár létszámban megvan a csapat, Paul Pogba távozása mégis hatalmas űrt hagy maga után a Juventus középpályáján, ha komolyan gondolják a Bajnokok Ligája-győzelmet, akkor a torinóiaknak mindenképpen igazolniuk kell valakit a világrekordért klubot váltó francia helyére. Az átigazolási szezon elején érkezett Pjanic ugyan jó igazolás, de mellette csak a rendkívül sérülékeny Marchisio-Khedira-Asamoah sor és a még nem bizonyított, vagy nem topszintet képviselő Lemina-Sturaro-Hernanes-Pereyra-Marrone ötösfogat szerepel – tudja ezt a “zebrák” vezetősége is, akik a hírek szerint mindenképp szerződtetnének még egy belső középpályást a nyáron.

A legtöbbször a Zenitből elvágyódó Axel Witsel nevét hallhatjuk a Juventus kapcsán, az üzlettel pedig mindkét fél jól járna, de az oroszok kemény tárgyalópartnerek – annak ellenére, hogy a belga szerződése egy év múlva lejár, nem akarnak lejjebb adni a játékos nyakába akasztott 25 millió eurós árcédulából. A Juve ugyanakkor egyelőre nem hajlandó 18-nál többet adni, ennek ellenére nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan megegyeznek egymással a csapatok.

Szintén a pénz a probléma a wolfsburgos Luiz Gustavo ügyében is, a brazilt kölcsön+opcióval vinnék a zebrák, a német csapat azonban hallani sem akar erről – itt a “farkasok” által megkörnyékezett Zaza játékjogának átengedése lehet a megoldás. Időről-időre szóba hozzák még a torinóiakkal a Chelsea-ben futballozó Nemanja Maticsot is, Conte azonban kijelentette, hogy számít a játékosára, így az olaszoknak igencsak meggyőző ajánlattal kellene előrukkolniuk, hogy korábbi edzőjük meggondolja magát.

Pogba válogatottbeli csapattársai, Blaise Matuidi és Moussa Sissoko is jó alternatívát jelenthetnek, őket azonban a fél kontinens szeretné megszerezni, a Juventus pedig általában nem megy bele a licitháborúkba – igaz, általában 90 milliót sem adnak egy játékosért a torinóiak. Sissokót lenne könnyebb elhozni, ám az angol másodosztályba kizúgó Newcastle meglehetősen magas, 40 millió eurós összeget kér sztárjáért. Az Emery által a PSG egyik alappillérének nevezett Matuidi is hasonló összegért lenne mozdítható, ha ugyan.

Felröppent még Ivan Rakitic neve is, aki a zsúfolttá váló Barcelona-középpályáról távozhat, ha úgy dönt – ügynöke már megszellőztette a csapatváltást, a játékos azonban eddig még nem nyilatkozott az ügyben. A Juventusnak mindenesetre alaposan zsebbe kellene nyúlnia, ha a horvátot képzeli el Pogba utódjaként – a transfermarkt által 50 millió euróra becsült középpályást alighanem nem engedné el ennél olcsóbban a katalán sztárgárda.

Olvasói sztorik