Nemzetközi foci

Ilyen Real Madrid-kezdőt még sohasem láttunk

Sztárok egész sora hagyja ki a kedd esti, Sevilla elleni UEFA Szuperkupa-meccset.

Zidane edző hétfőn kihirdette a keretét, így biztosra vehető, hogy Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Keylor Navas, Pepe és Toni Kroos bizonyosan nem lép pályára. Szerepel a nevezettek közt ugyanakkor a tinikapus Luca Fernandez Zidane (az edző fia), az ugyancsak tapasztalatlan Rubén Yánez, a csatár Mariano Díaz, a francia szakvezető által nagyon megkedvelt Asensio és a 21 éves Marcos Llorente is.

Ami a Sevillát illeti, Unai Emery Párizsba költözött, helyére a Copa America győztes argentin Jorge Sampaoli irányítja a Sevilla szakmai munkáját a nyártól. A keretben volt mozgás, íme a részletek. Érkezett többek közt Vázquez (Palermo), Correa (Sampdoria), Ganso (Sao Paulo), Hirosi (Hannover), Sarabia (Getafe). A távozók közt ott van például Krychowiak (PSG), Figueiras (Olympiakosz) és Reyes is. Krychowiak és Banega pótlása tűnik első körben nehéz feladatnak, ám a felkészülési meccseken olybá tűnt, az új tréner ismeri a megoldókulcsot: a Sevilla sorozatban hat tesztmeccset nyert meg az elmúlt hetekben.

A trondheimi összecsapás nagy kérdése, hogy a Real Madrid harmadszor, vagy a Sevilla másodszor emelheti-e magasba az Európai Szuperkupát.

A trófea 1973 óta íródó történetében ez lesz a negyedik alkalom, amikor két spanyol csapat találkozik egymással, a Sevilla mind a négy ilyen találkozón érintett volt: 2006-ban és tavaly az FC Barcelonával, 2014-ben a mostanihoz hasonlóan a Real Madriddal játszott. A katalánokkal szemben tavaly hosszabbítás után 5-4-re maradt alul az andalúziai együttes, amely a királyi gárdától két éve 2-0-ra kapott ki. Emellett 2007-ben az AC Milantól is vereséget szenvedett a Sevilla, egyetlen sikerét pedig tíz éve aratta a Barcelona 3-0-s legyőzésével.

A fővárosiak is ötödször játszanak az Európai Szuperkupáért, amelyet eddig kétszer nyertek meg: a Sevilla előtt 2002-ben a Feyenoordot győzték le. Emellett kétszer veszítettek, 1998-ban és 2000-ben a Chelsea, illetve a Galatasaray ellen.

A két csapat 177 alkalommal találkozott egymással, 94 madridi és 54 sevillai siker született 29 döntetlen mellett.

A trondheimi lesz az UEFA által rendezett klubsorozatok első norvégiai döntője. A találkozó (tv: Sport1) 20.45-kor kezdődik a Lerkendal Stadionban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik