Nemzetközi foci

Holland válogatott legenda lett az Inter edzője

Frank de Boer váltotta Mancinit a milánóiak kispadján.

Kapcsolódó cikkek

Ismét lecsúszott a Bajnokok Ligája-szereplésről az Internazionale 2015-16-ban. A végül 4. helyen záró milánóiak most megváltak régi-új edzőjüktől, Roberto Mancinitől és az Ajaxnál zsinórban 6 évet eltöltő holland válogatott legenda, Frank de Boerrel helyettesítették.

De Boer azt követően jött el Amszterdamból, hogy a holland csapat zsinórban másodszor bukta el a bajnoki címet az ősi rivális PSV Eindhovennel szemben. A legutóbbi szezon azért is fájó, mert szinte végig az élen álltak a pontvadászatban, de az utolsó négy fordulóból kétszer is csak döntetlent tudtak játszani, így két ponttal lemaradtak. Ha az utolsó fordulóban legyőzték volna az utolsó előtti De Graafschapot, zsebben a bajnoki cím.

A 46 éves szakember játékoskorában 112 alkalommal ölthette magára a holland válogatott mezét, megfordult a Barcelonánál is. Edzőként négyszeres holland bajnok, másodedzőként az Oranjénél is dolgozott. Kinevezéséről az alábbiakat mondta.

– Angol klubokkal, valamint az Olimpiakosszal és az Anderlechttel is kapcsolatban álltam, de amikor megtudtam, hogy az Inter komolyan érdeklődik, mindenáron Milánóba akartam jönni. Remek klub nagy történelemmel. Hat éve megnyerték a BL-t és most vissza akarnak kerülni oda. Hogy mi a filozófiám? A tapasztalat és a fiatalság legjobb elegyének megtalálása. Az olasz futball már nemcsak a védekezésről szól, a Roma és a Juventus játékát is jó nézni – nyilatkozta a holland mester.

Olvasói sztorik