Nemzetközi foci

Gabriel Jesús szerint nem kifogás a teljesítményére az átigazolása

Két meccsen nem szerzett még gólt az olimpiai házigazda, a fiatal sztár szerint a helyzetkihasználás a gond.

Brazília olyannyira csalódást keltően szerepel eddig a riói rendezésű olimpián, hogy a csapat egyértelműen legnagyobb sztárja, Neymar már a második meccs után nem volt hajlandó nyilatkozni. A selecao eddig két 0-0-t játszott, az elsőt Dél-Afrika, a másikat Irak ellenében.

A kiesés persze nem fenyegeti őket, hiszen egy sikeres Dánia elleni szerepléssel ugyanúgy kint vannak a vízből, de Gabriel Jesús elismerte: sokat hibáznak.

– Sajnos az egész csapatunk helyzeteket hagy ki. Én is, a csatárok is, mindenki. Úgy játszottunk, mint egy igazi brazil válogatott, de egyszerűen pontatlanok vagyunk a kapu előtt. A Manchester Citybe igazolásomnak semmi köze a teljesítményemhez. Amikor még a Palmeirasban játszottam, ugyanezeket a kérdéseket tették fel nekem. Nem minden nap nyújtom, nyújtjuk a legjobbunkat – fogalmazott a City új üdvöskéje.

A szövetségi kapitány, Rogerio Micale is megszólalt.

– Elnézést kell kérnünk a szurkolóktól, egész Brazíliától. Cserbenhagytuk őket, nem játszottunk jól. Ahogy megy az idő, egyre idegesebbek leszünk, így pedig könnyebben hibázunk. Ez természetes folyamat – magyarázta a kapitány.

Brazília legközelebb Dániával játszik az olimpián, arra a találkozóra magyar idő szerint csütörtökön hajnali 3 órakor kerül majd sor.

Olvasói sztorik