Nemzetközi foci

Csak úgy röpködnek az euró-tízmilliók: Stones a Manchester Cityé

Csaknem 60 millió euróba került az Everton-védő Guardioláéknak.

Nem kapott szerepet a nyári Európa-bajnokságon az angol válogatottban az akkor kerettag, 10-szeres válogatott John Stones, de az értéke nem csökkent (talán éppen ezért). A Pep Guardiola-vezette Manchester City mélyen a pénztárcájába nyúlt, amikor leigazolta az Everton hátvédjét, akivel nem kevesebb mint 6 éves szerződést kötöttek.

A City már hivatalos csatornáin, így a Twitteren is bejelentette a 22 éves játékos érkezését, akiért a hírek szerint 47,5 millió fontot, vagyis nagyjából 55 millió eurót fizettek – az összeg pedig akár 50 millió fontra is felkúszhat bizonyos feltételek teljesülése esetén.

– Nagyon örülök, hogy a Citybe szerződhettem, már nagyon várom karrierem következő szakaszát. Természetesen látom, mi a helyzet itt, az Etihad Stadiumben, ez egy ambíciózus klub egy kiváló menedzserrel, ezért remélem megragadok és segítek elérni a célokat. Tudom, hogy nehéz lesz kiharcolni a helyem a csapatban, de eltökélt vagyok, hogy kihozzam magamból a maximumot. Remek éveket töltöttem az Evertonnál és a legjobbakat kívánom nekik és szurkolóiknak is – mondta a hivatalos honlapnak a védő.

Stones 2011-ben kezdte felnőtt karrierjét, 2013-ban igazolta le az Everton a Barnsley-tól. Az elmúlt három évben 77 bajnokit játszott a liverpooli csapatban.

A Manchester City a nyáron már megszerezte Gündogant, Nolitót, Zincsenkót, Mooyt, Sanét, Gabriel Jesúst és Marlos Morenót is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik