Nemzetközi foci

Sallai Rolandot bemutatták Palermóban – a 20-as mezt kapta

A magyar támadó Bernd Storckkal és Balogh Norberttel is egyeztetett, mielőtt aláírt volna.

Hivatalos sajtótájékoztató keretén belül mutatta be hétfő délután a Palermo Sallai Rolandot. A Felcsútról igazolt 19 éves támadó hétvégén barátságos mérkőzésen debütált olasz csapatában, a Marseille elleni találkozón bő fél órát volt a pályán. A hétfői sajtóeseményen első benyomásairól és céljairól is beszélt.

– Csodálatos érzés, hogy ilyen fiatalon számítanak rám a Palermónál. Mindent megteszek azért, hogy ennek a bizalomnak eleget tudjak tenni. Keményen készülök az edzéseken, fejlődni szeretnék és a csapat hasznára lenni, remélem, jó eredményeket érünk el a bajnokságban.

A játékos hangsúlyozta, hogy támadó középpályásként, vagy a pálya bal oldalán, szélsőként érzi magát a legjobban. Sallai azt is elárulta, miért választotta a 20-as mezt, melyet korábban Franco Vazquez viselt a klubnál.

– Vazquez az egyik kedvenc játékosom, nagyon kedvelem őt. Azért dolgozom, hogy egyszer az ő szintjére érjek. Tudom, hogy magasak az elvárások a Serie A-ban, de kész vagyok arra, hogy bizonyítsak. Hálás vagyok a klub elnökének, amiért bízik bennem, de ez nem jelent terhet számomra. Sokkal inkább arra ösztönöz, hogy még jobb játékos legyek.

Sallai elárulta, átigazolása előtt felvette a kapcsolatot a klub másik magyar játékosával, Balogh Norberttel is.

– Mielőtt ide igazoltam volna, beszélgettem Balogh Norberttel, akivel régóta barátok vagyunk. Sokat mesélt a csapatról és a városról is, örömmel jöttem Olaszroszágba. Palermóba az édesapámmal költöztem ki, de lehetséges, hogy a bátyám is idővel csatlakozik hozzánk.

A felnőtt válogatott reményeiről így mesélt a fiatal támadó.

– Az átigazolásom előtt beszéltem a szövetségi kapitánnyal is, aki szintén sokat remél tőlem. Szeretnénk kijutni a világbajnokságra, ez egyben nagy egyéni álmom is, remélem, hogy a sikernek részese lehetek én is.

Olvasói sztorik