Nemzetközi foci

„Botrányos és felháborító, hogy nincs Barca-játékos a legjobbak közt”

Ronaldo mellett Bale és Griezmann került az UEFA Év játékosa szavazás döntőjébe, a katalán klub alelnöke pedig kiakadt.

Ahogy arról már beszámoltunk, három madridi játékos közül kerül majd ki az UEFA Év Játékosa-díj győztese, miután a BL- és Eb-győztes Cristiano Ronaldo mellett a szintén a Realt erősítő walesi Gareth Bale és az atléticós Antoine Griezmann jutott a legjobb három közé a szavazáson. Az esettel kapcsolatban megszólalt Jordi Mestre, a spanyol bajnok Barcelona alelnöke is, aki egész egyszerűen felháborítónak találja, hogy Lionel Messi és Luis Suárez sem került be a top3-ba – az uruguayi csatár a negyedik, az argentin pedig őt követve az ötödik helyen zárt:

– Egyáltalán nem tűnik helyes döntésnek a legjobb három mezőnye. Nem tudom, az UEFA milyen kritériumok szerint állította fel a sorrendet, de minden tisztelettel mondom, nem a legjobb játékosok vannak a döntőben. Felháborító és botrányos, hogy a játékosaink, Lionel Messi és Luis Suárez nincsenek ott a fináléban. A klubnál mindenki nagyon csalódott, sőt dühös – nyilatkozott az alelnök a TV3-nak.

A Copa América-döntőben újra elbukó argentin 41, a torna csoportkörében búcsúzó Suárez pedig 59 gólt lőtt a szezonban klubcsapata színeiben. Ezzel szemben a Bajnokok Ligáját és Európa-bajnokságot is nyert Cristiano Ronaldo 51, a szintén BL-győztes, sokat sérült Bale 19, az Eb-gólkirályaként záró Griezmann pedig 32 találattal zárta az előző klubszezont.

Olvasói sztorik