Nemzetközi foci

Bentekéért nem állnak sorban a kérők

Talán már Kloppék is megbánták, hogy elhajtották a Crystal Palace-t.

Eladósorba került a nyáron a még Brendan Rodgers által egy évvel ezelőtt 32,5 millió fontért Liverpoolba szerződtetett Christian Benteke. A belga válogatott csatár kilenc gólt lőtt első Mersey-parti idényében, de a továbbiakban nem része Jürgen Klopp terveinek.

Ezt a menedzser, a a játékos ügynöke és maga Benteke is megerősítette, ám a jelek szerint a Liverpool nem hajlandó csak úgy megválni a 25 éves támadótól. A “vörösök” pár héttel ezelőtt elutasították a Crystal Palace 25 millió fontos ajánlatát, amelyet azóta lehet, hogy visszasírnak.

A Guardian értesülései alapján ugyanis egyáltalán nem állnak érte sorban a kérők, a helyzet pedig jobb már nem lesz. Klopp ugyanis eddig egyetlen felkészülési meccsen sem játszatta Bentekét, aki előtt Sturridge, Ings, Origi, Mané és Firmino is ott áll a sorban.

A szituációt természetesen a potenciális érdeklődők is ismerik, tudják, hogy a Liverpool lépéskényszerben van a belgát illetően, így nem meglepő, hogy nem akarnak a Crystal Palace-énál magasabb ajánlattal előállni.

Ez annak ellenére is így van, hogy a német mester már-már agresszívan igyekezett bebizonyítani: ők csakis komoly, magas ajánlatokkal foglalkoznak.

– Ha vannak olyan klubok, amelyek akarják ők, akkor valódi ajánlatokkal kell előállniuk. Ne is reménykedjenek másban. Ha nem lesz ilyen, akkor másképp oldjuk meg a problémát – fogadkozott Klopp.

Olvasói sztorik