Nemzetközi foci

Ranieri: el kell felejtenünk, hogy mit értünk el

A Leicester City olasz menedzsere többet akar, mint az előző szezon maximuma.

Az előző szezonban óriási meglepetésre a Leicester City nyerte meg az angol bajnokságot, a Rókák mestere, Claudio Ranieri azonban nem elégszik meg azzal, hogy ők a címvédők, sőt az újabb sikerek érdekében szerinte ezt el kell felejtenie a csapatának.

– A bajnokság megnyerésekor elégedett voltam, de már újra éhes vagyok. Ismerem magam, ismerem a játékosaimat, el kell felejtenünk, mit értünk el, hogy magasabbra törhessünk. Címvédők vagyunk, de nem ez a csúcs, többet akarunk, mint az előző szezon maximuma. Nagyon nehéz lesz, mert hat hihetetlenül erős gárda is szerepel a Premier League-ben, mind minket akar letaszítani a trónról, és ez így van rendjén. Bajnokok vagyunk, de nem esélyesek, ezt el kell fogadniuk a játékosoknak. Ugyanakkor azt akarom, hogy senki ellen se adják fel a harcot. Ha kikapunk is, csapatként, küzdve tegyük ezt: harcolj és szenvedj a csapattársadért, ez a filozófiám – nyilatkozta Ranieri.

Az olasz edző szerint egyébként a Manchester United, a Manchester City, a Chelsea, az Arsenal, a Liverpool és a Tottenham Hotspur lesz a legkomolyabb vetélytársuk.

Olvasói sztorik