Nemzetközi foci

Nyíltabb lesz a küzdelem a Premier League-ben, mint valaha

Arséne Wenger ismét a bajnoki cím reményében kezdi az idényt az Arsenallal.

Josep Guardiola, José Mourinho, Antonio Conte, Jürgen Klopp, Mauricio Pochettino és Claudio Ranieri is az angol bajnoki címért verseng csapatával, az Arsenalt irányító Arséne Wenger mégis bízik benne, hogy a londoni klub 2004 után ismét megszerzi az elsőséget.

„Nagyon sok klubnál komolyak az ambíciók. Sok komoly menedzser és komoly klub van a ligában. Ezeken a helyeken megvan a törekvés és a remény a végső sikerre, de csak egy nyerhet. El kell hinnünk, hogy ezek mi leszünk” – nyilatkozta az előző idényben második helyezett Arsenal edzője.

Wenger hozzátette: ismét nagyon erős versenyre van kilátás, különösen a Leicester tavaszi sikere után, hiszen senki sem várta, hogy a kisebb klubok közül is harcban lesznek néhányan a bajnoki dobogóért. „Szerintem a nagyobb klubok éppen egymás ellen fognak pontokat veszíteni, így a következő szezon nyíltabb és érdekesebb lesz, mint valaha.”

Az Ágyúsok sorsolása nem valami kedvező, hiszen a Liverpool ellen kezdenek, majd a Leicester és a Watford következik. „Az első három meccsünkön megbizonyosodhatunk arról, hogy készen állunk-e a feladatra” – vélekedett az edző, aki Mesut Özil, Laurent Koscielny és Olivier Giroud játékára biztosan nem számíthat jövő hétvégén.

Olvasói sztorik