Nemzetközi foci

„Ha nem jön össze a Pogba-üzlet, komoly következményei lesznek”

Rio Ferdinand szerint létfontosságú, hogy a Manchester United leigazolja a Juve francia középpályását.

Az elmúlt hetekben valóságos szappanoperává nőtte ki magát Paul Pogba átigazolási története: a Juventus francia középpályását már naponta adta el a sajtó a Manchester Unitednek (vagy épp a Real Madridnak), és több elemzés és nyilatkozat is született azzal kapcsolatban, hogyan kellene használnia Mourinhónak a 23 éves játékost, valamint kit kellene igazolnia a torinóiaknak helyette.

Az átigazolási szezonból azonban napról-napra kevesebb van hátra, Pogba pedig még mindig a Juventus játékosa: érdemes tehát eljátszadozni a gondolattal, mi van akkor, ha a „Polip” marad az olasz rekordbajnoknál. Rio Ferdinand, a MU korábbi legendás játékosa bele se mer gondolni ebbe a lehetőségbe:

– Létfontosságú, hogy a csapat leigazolja Pogbát. Nem is elsősorban a tudása, hanem a jelentése miatt: egy világrekordot jelentő transzfer tényleg egy új korszak kezdetét jelenthetné. A játékosok is azt hallják hetek óta az öltözőben, hogy a francia a csapathoz jön, és izgatottak az érkezése miatt – ha ezek után mégsem ír alá, az nagyon rossz hatással lehet rájuk mentálisan. Persze, Pogba ingyen távozott és 100 millióért jöhet vissza, ha így nézzük, nem túl jó az üzlet. Viszont ha a klub nyerne vele öt bajnoki címet a következő tíz évben, a mezeladások pedig visszahozzák az árát, akkor nincs az a szurkoló aki azt mondaná, hogy nem érte meg a visszavásárlása – nyilatkozta Ferdinand az Independentnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik