Nemzetközi foci

Real: a BBC minden tagja kihagyhatja a Szuperkupa-döntőt

A sérült Ronaldo mellett Bale és Benzema játéka is kérdéses a Sevilla elleni keddi finálén.

Augusztus 9-én a Real Madrid számára is elkezdődik a nemzetközi kupaidény: a “királyiak” az EL-címvédő Sevillával csapnak össze Norvégiában, az Európai Szuperkupa döntőjében. Zinedine Zidane vezetőedző reméli, hogy az sikerül trófeával nyitnia az új szezont a csapatának – ám nem lesz könnyű dolga a madridiaknak, hiszen a legnagyobb sztárjaik, köztük a híres BBC csatársor játéka is kérdéses.

Cristiano Ronaldo az Európa-bajnokság fináléjában sérült meg, ő egészen biztosan nem lesz bevethető, a csapathoz is csak augusztus 10-én fog csatlakozni. A portugálhoz hasonlóan négy közé jutott a kontinenstornán, és a szabadsága miatt nem készült a csapattal az elmúlt hetekben Gareth Bale, Toni Kroos és Pepe sem – ők ma, augusztus 5-én csatlakoznak a gárdához, de Zidane szerint aligha lesznek olyan formában, hogy bevetésre kerüljenek kedden.

Bár Franciaország egészen a döntőig menetelt, Karim Benzema nem volt a házigazda válogatott tagja, végig is csinálta a madridi felkészülést, azonban mégsem valószínű a játéka – a 28 éves csatár a Bajnokok Kupája felkészülési tornán sem játszott, állítólag komoly csipő-sérülése miatt. A Real így a megszokott Bale-Benzema-Ronaldo csatársor helyett a Lucas Vazquez, Álvaro Morata, James Rodriguez triót vetheti be a Sevilla ellen.

Olvasói sztorik