Nemzetközi foci

Katasztrófa, blama, az álmok szertefoszlása – így látja a Hertha-búcsút a német sajtó

Német lapok szerint meglepő Dárdai Pálék korai kiesése az Európa Ligából.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Dárdai Pál vezette Hertha BSC számára véget ért a menetelés az Európa Ligában. Az együttes egy héttel korábban hazai pályán egygólos előnyre tett szert a dán Bröndby ellen, ám csütörtökön, idegenben 3-1-es vereséget szenvedtek a berliniek, ezzel búcsúztak az európai kupasorozattól.

A német sajtó a kiesés után kritikusan és csalódottan konstatálta Dárdai Pál csapatának elvérzését.

A Sport.de beszámolója szerint „kapitális védelme hiba” pecsételte meg a Hertha BSC sorsát a Bröndby elleni EL-mérkőzésen. Azt írják kritikusan, hogy a berlini csapat számára csak „álom marad” az európai kupasorozat főtábláján való indulás kiharcolása. Ezzel párhuzamosan a Kicker is a Pukki által véget vetett „európai álmok szertefoszlásáról” ír. A sportlap kiemeli, hogy „némileg meglepő” Dárdaiék korai búcsúja, de az egyéni hibákat kíméletlenül használták ki a Bröndy játékosai.

A Süddeutsche Zeitung összefoglalójában azt emeli ki, hogy a Schalke korábbi játékosa, Teemu Pukki okozta a berliniek vesztét. Azt írják, hogy a német fővárosban 2354 napot várták a nagy lehetőségre (újra kilépni a nemzetközi színtérre), ám ez egyik pillanatról a másik szertefoszlott. A Berliner Zeitung egész egyszerűen a „komikus” jelzővel illeti a Hertha dániai szereplését, míg a Tagesspiegel a „Repült a Hertha az Európa Ligából” címmel arról ír, hogy a hosszú, hét éves várakozást nagyon rövid európai fellépés követte a berliniek részéről.

A Bild „berlini blamáról” és „Euro-katasztrófáról” számol be az idegenbeli mérkőzés kapcsán, és felteszik a kérdést: „A Herthának nincs kedve Európához?”

Összességében a német lapok azon bánkódnak, hogy nagyon korán, idő előtt ért véget a Hertha BSC menetelése a nemzetközi színtéren, hiszen a hosszú böjt után mindenki jobb berlini szereplésben reménykedett.

Olvasói sztorik