Nemzetközi foci

Buffon nem terelt, a BL-győzelem a Juve célja

A torinóiak világbajnok kapusa minden más sikernél értékesebbnek tartaná a BL-sikert.

Bár Paul Pogba Manchesterbe igazolását már hetek óta biztosra veszik a nemzetközi lapok, egyelőre a Juventus az átigazolási szezon egyik legnagyobb nyertese: Miralem Pjanic és Marko Pjaca is nagy erősítés, a klubrekordért szerződtetett Gonzalo Higuaínnal pedig Trezeguet óta először rendelkezik világklasszis befejezőcsatárral a torinói alakulat – miközben az ingyen érkező Daniel Alves és a kölcsönvett Mehdi Benatia még jobbá teszi a már így is a világ egyik legjobbjának tartott, Barzagli, Bonucci és Chiellini által fémjelzett Juve-védelmet.

Azt a Juve-védelmet, amit immár 15 éve a klub ikonikus alakja, Gigi Buffon irányít. A 38 éves hálóőr pályafutása során gyakorlatilag mindent megnyert már, amit lehetett, világbajnoknak, UEFA-kupa győztesnek valamint többszörös olasz bajnoknak és kupagyőztesnek mondhatja magát, ezek mellé pedig rengeteg egyéni elismerést is begyűjtött az évek során: hogy csak a legfontosabbakat említsük, ötször választották a világ legjobb kapusának, 2006-ban pedig második lett az Aranylabda-szavazáson. Kis túlzással már csak egyetlenegy dolog hiányzik Buffon gyűjteményéből, a BL-trófea – hiába jutott karrierje során kétszer is döntőbe, eddig nem jött össze a minden másnál jobban vágyott siker a kapusnak, aki bízik benne, hogy a következő szezonban ez megváltozik:

– Bajnokok Ligáját akarunk nyerni. A vezetőségnek, a csapattársaimnak, és nekem is ez a célom. Hiába jártunk közel többször is, hosszú évek óta nem jött össze a siker, ami így rettentően édes lenne, ha végre elérnénk. Azt is megkockáztatom, hogy karrierem legfontosabb sikere lenne, ha elhódítanánk a BL-t – a világbajnoki győzelemmel együtt. Van abban valami furcsa gyönyörűség, ha a pályafutásod végén megnyered azt, amiben addig újra és újra elbuktál. Meg akarom nyerni a BL-t magam miatt, a klub miatt, a szurkolók és mindazok miatt, akik az elmúlt években-évtizedekben a Juventus sikeréért küzdöttek vagy szorítottak – nyilatkozta Gianluigi Buffon.

Olvasói sztorik