Az AS Romában folytathatja a Barca-bekk

A 30 éves belga játékos már igent mondott az olaszoknak, a felek még egyezkednek.

A spanyol Sportbeszámolója szerint Thomas Vermaelen (Barcelona) hamarosan aláírhat az AS Romához. A lap beszámolója szerint a felek a tárgyalások végéhez közelítenek, az üzletet pedig még ezen a héten nyélbe üthetik.

Ezzel párhuzamosan a Gazzetta dello Sport értesülései szerint, a klubok egyelőre egy éves kölcsönszerződésben állapodnak meg – a lehetséges kivásárlási záradékról és annak összegéről még tárgyalnak.

Az olaszak forrása mindenesetre úgy értesült: a rómaiak egyelőre 2 millió eurót ajánlanak a kölcsönbe érkező belga védőért, ha pedig egy év után megvásárolják, további 8 milliót utalnak át a katalánoknak.

Vermaelen egyébként a klub szakvezetőjének, Luciano Spalletti kívánságlistájának élen szerepel, míg a sportigazgató, Walter Sabatini szerint kockázatos nagy összeget egy 30 éves védőért áldozni. A Tuttosportugyanakkor kiemelte: a belga válogatott már igent mondott a Romának, csak a klubok egyezkednek.

Thomas Vermaelen 2014-ben az Arsenalból igazolt a katalánokhoz, ám előbb sérülés hátráltatta, majd később, felépülve sem tudott helyet követelni magának a csapatban – az elmúlt két szezonban mindösszesen 11 bajnokin lépett pályára.