Nemzetközi foci

Német sztárcsatárral erősíthet a Barcelona

Spanyol sajtóhírek szerint a katalánok Mario Gomez leigazolásáról tárgyalnak.

A Fiorentina rutinos német támadója, Mario Gomez az elmúlt szezont kölcsönben a Besiktasnál töltötte. A német támadó 41 mérkőzésen 28 gólig jutott első török szezonjában, a jó széria viszont aligha folytatódik. A csatár iránt spanyol sajtóhírek szerint a Barcelona mellett a Borussia Dortmund is érdeklődik.

A Besiktas vezérigazgatója, Metin Albayrak hangsúlyozta: nem valószínű, hogy Gomez visszatér Törökországba, de arra sem fogadna nagy téttel, hogy a csatár az új szezont a Fiorentina játékosaként kezdi meg. Mario Gomez a feszült politikai helyzetre való tekintettel döntött úgy, hogy nem szeretne visszatérni a törökökhöz.

– Tudom, hogy a szurkolóink várják vissza Mariót, de azt gondolom, nehéz ügynek ígérkezik a megtartása. A német játékos tárgyalásokat folytat a Barcelonával és a Dortmunddal. Nem vagyunk egyszerű helyzetben – árulta el a török igazgató.

Gomez karrierjét Stuttgartban kezdte, majd a Bayern Münchenhez igazolt. Négy év után elhagyta a bajorokat és Olaszországban próbált szerencsét, ám súlyos térdsérülés hátráltatta. Az elmúlt egy évben sokadik virágzását élte a 31 éves gólzsák.

A spanyol Sportértesülései szerint a Barcelonánál az eredeti ötlet az volt, hogy fiatal támadóval erősítik meg a keretüket, de minden eshetőségre nyitottak a katalánok. Luis Enrique nemrégiben azt nyilatkozta:

– Szükségünk van egy támadóra, aki gólokat lő, az sem számít, ha a kiszemelt kevésbe trükkös a pályán.

Ezen leírásnak mindenesetre pontosan megfelel Mario Gomez. Fontos megjegyezni, hogy az elmúlt fél-szezont a Barcelonától kölcsönben a Fiorentinánál töltötte Cristian Tello, akit sajtóhírek szerint mindenképpen megtartanának az olaszok. Mindezek tudatában a Gomez-Tello klubcsere sincs kizárva.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik