Nemzetközi foci

Kiderült a csalás: az U17-es világbajnok 26 játékosa túlkoros

Nem akármilyen csapatról, a tavalyi korosztályos aranyérmesről van szó…

Óriási bajban a nigériai U17-es futballválogatott, ugyanis a hatvanfős keretükből huszonhat játékos megbukott az életkora miatt. Az African Football nevű honlap szerint majdnem a teljes kezdőcsapat odalett az afrikai szövetség által elrendelt MRI-vizsgálat miatt, úgyhogy azt se tudják, kivel álljanak ki a Niger elleni szombati selejtezőre.

Egy olyan futballista is megbukott, akit az U15-ös csapatból hoztak fel, mert akkora tehetség volt.

Ahogy arról az Index beszámolt, a nigériai vezetők most el vannak kenődve a történtek miatt, ami érthető, mivel a megmaradt játékosok jóval gyengébb erőt képviselnek. Pedig U17-es szinten mindig is nagyon erős volt az ország, ötször volt világbajnoka ennek a korosztálynak, legutóbb 2015-ben nyertek.

Az utóbbi években elég sok afrikai futballista keveredett gyanúba az életkora miatt, ezért is rendelte el az afrikai futballszövetség a vizsgálatokat, hogy ne legyenek ilyen visszaélések. A nigériaiakhoz először rendeltek ki független orvost, hogy felügyelje a vizsgálatokat, egy egyiptomi szakember kapta a feladatot.

Néhány éve a nigériaiak sokszoros válogatott védőjéről, Taribo Westről terjesztették, hogy tizenkét évvel idősebb volt, mint amennyinek mondta magát, de a Lazio kameruni 17 évesének, Joseph Minalának is magyarázkodnia kellett, mert egy lap szerint valójában már 41 éves.

Olvasói sztorik