Nemzetközi foci

Eldőlt? Andy Vajna tévéjére költözik a Premier League

Elvérzett a Digisport: üzletágon belülről származó értesülések szerint a TV2-csoporthoz kerültek az angol Premier League közvetítési jogai.

Még nem létező csatornára kerülhet ősztől az angol csúcsfoci

A legutóbbi szezon vége óta tartják magukat a pletykák, hogy a TV2-csoport egy új sportcsatornát indít, és kezdésnek elviszi a DigiSporttól az angol labdarúgóbajnokság közvetítési jogait. Ahogy arról a Rangadó.hu már többször beszámolt, a Premier League kelet-európai disztribúciós jogait az ING csoport vásárolta meg, és az egész nyáron át húzódó alkudozás után információink szerint csütörtökön dőlt el, hogy a közvetítési jogok nem maradnak az eddigi jogtulajdonosnál, a DigiSportnál.

Az Origo.hu megkeresésére a TV2-nél nem kívánták kommentálni az értesülést, és azokra a kérdésekre sem érkezett válasz, hogy miként áll majd fel a csatorna stábbal, arculattal, műsortstruktúrával ilyen rohamtempóban, hiszen bő egy héten belül már meccseket rendeznek a Premier League-ben. Elképzelhető, hogy nem új csatorna lesz, hanem a TV2 portfóliójában szereplő valamelyik már létező csatornán lesz első körben az angol futball.

Szintén üzletági értesülés, hogy az Andy Vajna-féle TV2 nem áll meg itt, a hírek szerint a spanyol bajnokság közvetítési jogaiért is küzdenek, de szó van a Forma 1, illetve az NFL-közvetítési jogainak megszerzéséről is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!