Nemzetközi foci

Jelentős válogatott tornát veszít el a világ?

Karl-Heinz Rummenigge valószínűnek tartja, hogy jövőre, a 2018-as oroszországi világbajnokság előtt egy évvel rendezik meg utoljára a szokásos „teszttornát”.

A Bayern München csapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója az európai klubokat tömörítő társaság (ECA) elnöke is, s ebben a minőségében évek óta hevesen bírálja, hogy a legjobb játékosoknak egyszerre kell megfelelniük a klubjuknál és a válogatottban.

– Aggasztó, hogy a vb és az Eb mellé jön 2018-ban az európai Nemzetek Ligája, és ott van még a Konföderációs Kupa is. Ezt már nem bírják a játékosok. Kérem a FIFA-t és az UEFA-t, hogy végre lássák be, kevesebb politikára és több labdarúgásra van szükség – mondta.

Rummenigge hozzátette, szerinte a Konföderációs Kupa megszűnésének nem lennének kedvezőtlen hatásai, mivel “ennek a tornának nincs igazán értéke”.

A következő Konföderációs Kupát 2017. június 17. és július 2. között tartják Oroszországban, hagyományosan a vb főpróbájaként. Rummenigge szerint bár Németország a világbajnok, a válogatottnak nem a legerősebb kerettel kellene elutaznia a tornára.