Nemzetközi foci

Király Gábort búcsúztatják a külföldi lapok – lapszemle

A magyar kapus visszavonulásának híre a nemzetközi sajtót is bejárta.

Kedd este Király Gábor hivatalos honlapján közölte: 107 válogatott mérkőzés után elköszön a nemzeti csapattól. A Szombathelyi Haladás rekorder hálóőrére az Európa-bajnokságon a nemzetközi sajtó is felfigyelt, szürke mackóalsója napi témát szolgáltatott, csakúgy, mint nagy bravúrjai, emlékezetes megmozdulásai.

Visszavonulásának híre is bejárta a világsajtót – a cikkekből szemezgettünk.

Az AP hírügynökség kiemeli: Király 18 éven keresztül volt a magyar csapat szolgálatában, 107 meccse rekord a válogatott történetében. Szürke mackójáról ismert leginkább, amelyet „az időjárástól függetlenül minden meccsén viselt”. A cikket több nagy lap, például a USA Today, a Daily Mail és a Yahoo hírcsatornája is átvette.

Az angol Trollfootball az MLSZ Twitter-üzenetéhez hozzáfűzve adta hírül: „Az ikonikus kapus, Király Gábor bejelentette visszavonulását a magyar válogatottból”. A brit Bleacher Report Twitter-csatornáján számolt be a hírről, míg az Evening Standard az alábbi címmel tiszteleg a kapus előtt: „Király Gábor búcsúzik: Magyarország mackónacis kapusa visszavonul a válogatottól”.

Utóbbi cikkkiemeli: a 40 éves hálóőr az angol bajnokságban a Crystal Palace, a Fulham és a West Ham kapuját is védte. A szurkolók szívébe védjegyével, a szürke mackónadrággal lopta be magát, azonban nem csak a külsőségek miatt volt népszerű: nagy védéseivel is keserítette az ellenfeleket, és még ennyi idősen, az Európa-bajnokságon is bravúrokat mutatott be.

Svéd, izlandi és portugál lapokon is felbukkant Király visszavonulásának híre – utóbbi nem véletlen, hiszen Portugáliával a soron következő világbajnoki selejtezőkben is megmérkőznek a mieink. De már Király nélkül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik