Nemzetközi foci

Nem bírt török ellenfelével a Haladás

Null-null lett a bécsi meccs.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Kasimpasa (török) 0-0
Bécs, 100 néző. Játékvezető: Cadikovsky (osztrák)
Haladás: Rózsa (Gyurján M., a szünetben) – Schimmer, Fehér (Molnár T., 59.), Hegedűs, Katona (Szellák, a szünetben) – Kovács L. (Tiba, 70.), Jancsó, Tóth Máté, Szőke Dániel – Tóth Martin – Popin (Varga K., 75.). Vezetőedző: Mészöly Géza.

Felkészülési mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-0-át játszott a török Kasimpasával – írja a klub hivatalos honlapja.

Mészöly Géza a török első osztály legutóbbi hetedikje ellen azoknak adott lehetőséget, akik a bajnokikon kevesebbet vagy egyáltalán nem szerepeltek. Pályára lépett Sasa Popin is, az élő szerződéssel rendelkező szerb-magyar csatár egyelőre a vasiakkal edz, ám nagy valószínűséggel majd az NB II-es Sopronban futballozik kölcsönben.

Harcosan kezdtek a csapatok, a szombathelyi akciók főleg a jobb oldalon futottak, ám a beadások legtöbbször nem jutottak el a címzetthez, vagy ha igen, nem sikerült komoly helyzetet kidolgozni. Főleg mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, fél óra elteltével Tóth Martin 30 méteres szabadrúgását Hegedűs hét méterről a felső lécre fejelte.

Szünet után is folytatódott a küzdelmes, párharcokban bővelkedő összecsapás. A 61. percben egy bal oldali beadásról nem sokkal maradt le Popin. A 67. percben Tóth Martin 25 méteres szabadrúgását védte a török kapus. Sorra cserélte be Mészöly Géza a fiatal akadémistákat. A hajrában a vasiak többször is megkeverték a török védelmet, de ziccerig nem jutottak.

Mészöly Géza, Haladás: – Örülök, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok az első perctől kezdve motiváltan futballozta, sokat kommunikáltak a pályán és ugyan a hajrára kicsit elfáradtak, a meccs remekül szolgálta a felkészülést. Labdarúgóim bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Nagyon jó erőpróba volt a mérkőzés.

Olvasói sztorik