Nemzetközi foci

Rooney mer nagyot álmodni: szerinte bajnok lehet a Manchester United

Az MU augusztus 14-én, a Bournemouth vendégeként kezdi az új bajnoki szezont.

Wayne Rooney, a Manchester United labdarúgócsapatának kapitánya úgy véli: az új vezetőedző, José Mourinho által megfiatalított gárdának komoly esélye lesz a bajnoki címre a Premier League-ben.

– Szerintem a játékosok érzik, hogy ez már egy másik Manchester United. És ez nem csak az új igazolások miatt van így, sokat számít, hogy nálunk van Anthony Martial és Marcus Rashford is – nyilatkozott a Daily Mail című lapnak Rooney, aki eddig öt bajnoki címet nyert az MU-val, a legutóbbit 2013-ban. Az előző szezonban ötödik lett a csapat, így nem indulhat a Bajnokok Ligájában.

A 20-szoros angol bajnok klub a nyáron leigazolta a csatár Zlatan Ibrahimovicot, a középpályás Henrih Mhitarjant és a védő Eric Baillyt. Helyi médiaértesülések szerint a Juventus játékosával, Paul Pogbával is tárgyalnak.

A Manchester United szerdán Rooney egykori klubját, az Evertont fogadja az Old Traffordon jótékonysági mérkőzésen, majd vasárnap az angol szuperkupáért csap össze a bajnok Leicester Cityvel a londoni Wembley Stadionban.

– Nagy kihívás lesz nekünk a Leicester elleni meccs, de már most meg akarjuk mutatni, hogy képesek vagyunk a Premier League megnyerésére. Tudom, hogy ez csak egy mérkőzés, de fontos, hogy már ilyen korán nyerjünk egy trófeát – tette hozzá Rooney. Az MU augusztus 14-én, a Bournemouth vendégeként kezdi az új bajnoki szezont.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik