Nemzetközi foci

Kapusát vesztette a brazil olimpiai válogatott

Az egyik túlkoros játékos szereplésének lőttek.

Douglas Costa után a brazil olimpiai labdarúgó-válogatott kapusát is elvesztette a torna előtt kevéssel. A 38 éves Fernandno Prass egyike volt azoknak a kerettagoknak, akiket túlkorosként neveztek az ötkarikás játékokra, ám a felnőtt válogatottsággal nem rendelkező hálóőr edzésen könyöktörést szenvedett, így kénytelen kihagyni a játékokat.

Prass vélhetőleg ezzel koronázta volna meg pályafutását, melynek során négyéves portugál légióskodást (Uniao Leiria) leszámítva végig Brazíliában futballozott, 2013 óta a Palmeirasban.

– A legjobbamat adtam, hogy valóra váltsam az álmom és képviselhessem a nemzeti csapatot, de ez sajnos nem történik meg. Meggyógyulok és még erősebbként térek vissza a Palmeirashoz annak reményében, hogy egyszer ismét a válogatottban játszhassak – írta Twitter-üzenetben a peches kapus.

A keretben így már csak két túlkoros maradt volna: a csapatkapitány Neymar és Renato Augusto. Prass helyére azonban Rogerio Micale szövetségi kapitány az eddig válogatottság nélküli, 28 éves Wevertont, az Atlético Paranaense kapusát hívta be.

A brazilok még sosem nyerték meg az olimpiai labdarúgó-tornát, négy évvel ezelőtt Neymarostúl kaptak ki Mexikótól a döntőben. A házigazdák csütörtökön Dél-Afrika ellen kezdik meg a szereplést, a csoportban Irak és Dánia szerepel még.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik