Nemzetközi foci

Conte nem zárja ki Diego Costa távozását

Zidane megerősítette, hogy Alvaro Morata nem lesz a Chelsea játékosa.

A Real Madrid magyar idő szerint szombaton este 3-2-re legyőzte a Chelsea-t, és a felkészülési mérkőzés után átigazolási híresztelésekről is kérdezték Antonio Contét, a londoniak olasz menedzserét.

A The Sun cikkeszerint Conte egyelőre nem tudja biztosan, mi lesz Diego Costa sorsa. A támadójátékos a Chelsea előző két meccsét kihagyta, a hivatalos verzió szerint hátsérülés miatt, de állítólag valójában azért, mert az Atlético Madrid élénken érdeklődik iránta.

Az edző most első alkalommal fogalmazott úgy: nem tudja, hogy Costa a Chelsea játékosa lesz-e a következő szezonban. Pedig Kevin Gameiro leigazolása látszólag kizárja Costa madridi szerződtetését, az edző mégsem biztos a maradásában.

„Mondhatom, hogy Costa ma a Chelsea játékosa. Ha arról kérdeznek, velünk marad-e, azt nem tudom. Sérülés miatt nem játszott, de ha felépül, és az edzésen látom, hogy jó formában van, akkor a következő meccsen, az AC Milan már játszhat. De most csak ennyit mondhatok” – nyilatkozta Conte.

A tréner szemmel láthatóan nem volt elégedett a Chelsea teljesítményével a Bajnokok Ligája-címvédő elleni vereség után. Figyelmeztetett, hogy játékosainak még keményebben kell dolgoznunk, ha nem akarnak még egy olyan szörnyű szezont, mint az előző.

Ami a többieket illeti: egyre valószínűbb, hogy a Chelsea megszerzi a belga Romelu Lukakut az Evertontól, de ebben a témában sem bizonyult bőbeszédűnek az olasz szakvezető. Nem tagadta, hogy esélyes az átigazolás, ez pedig azt sugallja, hogy a tárgyalás a klubok között egyértelműen előrehaladott stádiumban van.

„Nem akar más csapatok játékosairól beszélni. Ez tiszteletlenség lenne az adott klub, valamint a mi játékosaink felé” – vélekedett.

A Real Madrid edzője, Zinedine Zidane kizárta, hogy a csatár Alvaro Morata idén nyáron a Chelsea futballistája lesz.

„Morata a Real Madrid játékosa, és az is marad. Nagyon örülünk, hogy hazatért” – közölte.

Olvasói sztorik