Nemzetközi foci

100 millió euróért igazolhat a Napoli

Rájuk költhetik a nápolyiak Higuaín árát: Milik az Ajaxból, Icardi az Interből érkezhet.

Gonzalo Higuaín gazdaságilag igencsak jövedelmező eladása után rengeteg pénze és egy üres kulcspozíciója maradt a Napolinak. Aurelio De Laurentiis elnök tervei szerint viszont ez a helyzet hamarosan megváltozik: a Serie A előző szezonjának ezüstérmesei két fiatal csatárra költenék el a 28 éves argentinért kapott rekordösszeget: Mauro Icardi az Intertől, Arkadiusz Milik pedig az Ajaxtól érkezhet a csapathoz.

Az Arsenal által is figyelemmel követett Icardiért már több, 40 és 50 millió euró közötti ajánlatot is tett a Napoli, de az Inter a hírek szerint ragaszkodik argentin gólvágójához, és a déliek megkeresése erős ellenállásba ütközött. A Napoli épp ezért emelni készül az eddig sem komolytalan ajánlatán: egybehangzó olasz lapértesülések szerint 70 millió eurót, vagy 50 milliót és Gabbiadini játékjogát adnák a 23 éves csatárért, akivel már meg is egyeztek a személyes feltételekben – Icardi éves szinten 6.5 millió eurót tehetne zsebre Nápolyban. A jelek szerint tehát a támadó ha vált is, Olaszországon belül teszi ezt meg, így Arsene Wenger újabb kiszemeltjéről maradhat le.

Az ajaxos Milik esete jóval egyszerűbbnek tűnik: a holland csapat nyitott a 22 éves lengyel válogatott támadó eladására, de minél több pénzt szeretne kisajtolni a Napoliból. Megegyezés egyelőre még itt sincs, de a hírek szerint 25 és 35 millió euró közötti összegért cserélhet csapatot Milik.

Olvasói sztorik