Nemzetközi foci

Klopp: 100 milliós igazolások? Inkább csapatot építek

A német edző szerint ha egy játékos határoz meg egy csapatot, az a futball végét jelenti.

Az elmúlt években rendre egyre feljebb kúsztak az átigazolási összegek a futballban, de az idei nyár eddig minden képzeletet felülmúl ebben a tekintetben: Pogba alighanem világrekordot jelentő klubváltás előtt áll, Higuaín 90 millió euróért igazolt a Juventushoz, és már az erős közepes játékosok is 30-40-50 milliókért cserélnek csapatot. Jürgen Klopp, a Liverpool német trénere nem ért egyet ezzel a folyamattal – ő a csapatépítésben hisz:

– A 100-120 millióért igazolt játékos is ugyanúgy lesérülhet, mint bárki más, ebben az esetben pedig ablakon kidobott pénz ez az óriási összeg. Mindenki a legjobbat akarja, de egy csapat felépítése sokkal fontosabb, mint az egyén. Ilyen a futball, és abban a pillanatban, hogy ez nem így lesz többé, én felmondok – mert ez a játék arról szól, hogyan játszanak egymással a csapattagok, és nem arról, hogy ki mennyit ér. Más klubok költhetik a nagy pénzt, én máshogy képzelem el a csapatépítést, még akkor is, ha ugyanúgy megtehetném hogy szórom a pénzt – kezdte Klopp a Goalnak adott interjúját.

A 49 éves szakember ezután a licitháborúkról is elmondta a karakán véleményét:

– Ha mindenki ugyanabban a medencében keresgél, akkor az a medence a végén túl kicsi lesz – minden csapat ugyanazokért a játékosokért fog sorba állni. Rengeteg játékos van ezen a medencén kívül is, jó játékosok, akik a következő lépés megtételére készülnek a karrierjükben, készek arra, hogy egy magasabb szinten teljesítsenek – én őket próbálom megtalálni. Persze jó dolog a csapatodban tudni az előző szezon játékosát, de még jobb, ha a következő idényét fedezed fel. Azokat a játékosokat keresem, akik velünk érhetnek fel a csúcsra – zárta nyilatkozatát Jürgen Klopp.

Olvasói sztorik