Nemzetközi foci

Ribery is kiosztotta Guardiolát – miatta nem nyert BL-t a Bayern

Korábbi játékosa nem kímélte a katalán edzőt.

Pep Guardiola már a Manchester City csapatát irányítja, a Bayern kispadjára pedig Carlo Ancelotti ült le, azonban a bajorok egyik legnagyobb sztárjában, Franck Ribery-ben továbbra is élénken él a spanyol tréner Németországban töltött három éve. Az edzőjével ez idő alatt többször is összekülönböző francia nem is tartotta magában kritikáit, keményen beszólt Guardiolának:

– Guardiola egy fiatal edző, akinek épp ezért nincs elég tapasztalata. Időnként túl sokat beszél, pedig a futball egy egyszerű játék. Háromszor is kiestünk vele a Bajnokok Ligája elődöntőjében, pedig nem mi voltunk az esélytelenebbek…az elődöntőben már nem hibázhatsz, a tudásod legjavát kell nyújtanod, ennek ellenére nálunk Thomas Müller és Jerome Boateng sem kezdett az Atlético elleni visszavágón – mondta korábbi mesteréről Ribery a Kickernek adott interjújában.

A 33 éves francia Carlo Ancelotti dicséretéről sem feledkezett meg:

– Carlo kezei alatt újra szabadnak és motiváltnak érzem magam. Nincs szükségem arra, hogy betűre pontosan elmondják, hogy mi a feladatom, szabadon szeretek mozogni – edző és játékos között pedig a négyszemközti megbeszéléseket kedvelem. Az olyan edzőket szeretem, mint Ottmar Hitzfeld vagy Jupp Heynckes, Ancelotti pedig tökéletesen illik a sorba, tudja, mire van szükségem – áradozott új tréneréről Franck Ribery.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik