Nemzetközi foci

Berg: a Midtjylland az esélyes, de tovább akarunk jutni

A Vidi edzője az EL-selejtező előtt dícsérte a dán ellenfelet, de érzi a potenciált saját csapatában is.

Az egyetlen állva maradt magyar kupacsapat, a Videoton harmadszor is hazai pályán kezdi a párharcot az Európa Liga selejtezőjében. A moldáv Zaria és a szerb Csukaricski után most papíron az eddigi legerősebb ellenfél következik, a dán Midtjylland. A Vidi edzője, Henning Berg ezt az ellenfelet ismerheti a legjobban az eddigiek közül: tavaly a Legia Warszawa edzőjeként találkozott velük az Európa Liga csoportkörében.

– Nagyon erős, fizikálisan jó csapat a dánoké, tavaly a Southamptont verték ki a selejtezőben, ami sokat elárul róluk. A csoportjukból is továbbjutottak, a Manchester Unitedet legyőzték a legjobb harminckettő között az első meccsen. Úgymond direkt futballt játszanak, otthon és az EL-ben is. Nem a labdabirtoklásra mennek, egyből a kaput támadják. Nagyon veszélyesek a pontrúgásaik és a bedobásaik is. Futómennyiségben is kiemelkedőek, igen nehéz mérkőzésre számítok ellenük. Nem kétséges, ez lesz az eddigi legerősebb ellenfél, akivel találkozunk.

A norvég edző azt is elmondta, a Midtjylland gazdálkodása és építkezése is példamutató, ez látszik az eredményeiken. De a Videotonnak is lépnie kell előre, és reméli, ez így is lesz.

– Legalább olyan, de inkább jobb teljesítményre lesz szükség, mint a szerbek ellen. A dánok nagyobb tapasztalattal rendelkeznek és jobbak is a Csukaricskinél. A mi csapatunk még nem elég kiegyensúlyozott, de a potenciál megvan az együttesben, ez remélhetőleg már látszott néha. Nagyon sajnáljuk, hogy a többi magyar csapat már elbúcsúzott a kupáktól, de mindent megteszünk, hogy mi még maradjunk, annak ellenére, hogy nem mi vagyunk az esélyesek – fogalmazott a tréner, aki egy kérdésre válaszolva annyit elárult, ő lenne a legboldogabb, ha már ott tartanának, hogy az EL-csoportkörben egykori csapata, a Manchester United ellen kellene készülni.

Pátkai: játszanunk kell!

– Az elmúlt meccseken voltak jó periódusaink, ezeket kell minél tovább kitolni, adott esetben hatvan-hetven percig, akkor lesz esélyünk meglepetésre. Az akarat az alap, mindenkinek át kell éreznie, hogy már csak mi állunk a magyar klubok közül. A Midtjylland veszélyes csapat, de rá kell erőltetnünk az akaratunkat. Játszanunk kell a futballt, különben nem lehet esélyünk. Teher nincs rajtunk, mert ezúttal nem mi vagyunk az esélyesek – mondta a sajtótájékoztatón Pátkai Máté, a Videoton középpályása.

Olvasói sztorik