Nemzetközi foci

Conte: a pénz nem minden

A Chelsea olasz trénere szerint vannak fontosabb dolgok az eurómillióknál.

Paul Pogba több mint 100 millió eurós várható és Gonzalo Higuaín több mint 90 millió eurós, már végbement átigazolása után megszólalt Antonio Conte, a Chelsea menedzsere is.

Véleménye szerint a futballban vannak fontosabb dolgok is a pénznél.

– Jól ismerem mindkét játékost, örültem volna, ha a keretemben tudhatom őket, de ezzel az árral nem tudunk versenyezni. Biztosíthatom a Chelsea-szurkolókat, hogy a pénznél vannak fontosabb faktorok is egy csapat létrehozásánál – vélekedett Conte, aki szerint a piac teljesen megőrült.

– Nem tudom, folytatódik-e a dolog. Minden csapat számára nehéz játékosokat vásárolni, amikor ilyen óriási összegekről beszélünk. Ami fontos, hogy fenntartsuk a szenvedélyt és közvetítsük is ezt a szurkolók felé. A pénz fontos, de nem minden. Azért kell, hogy elérhessük a megfelelő célokat és azokat adaptáljuk a futballról alkotott képünkbe. Nem azért, hogy csak azért költsük el, mert pénzt akarunk költeni – nyilatkozta.

Conte az egyaránt 35 millió euró feletti Kanté- és Batshuayi-igazolás mellé még egy csatárt és egy középhátvédet is hozna, de az elképesztő összegek megnehezítik a dolgát. Értesülések szerint a Napoli 50 millió eurónál is többet kér Kalidou Koulibalyért, a Real 70 millió euróért sem engedte el Moratát, az Everton pedig 82 millió eurót szeretne Lukakuért.

Olvasói sztorik