Nemzetközi foci

Az esőzések miatt elmarad a szezon első manchesteri derbije

Még várat magára José Mourinho és Josep Guardiola újabb csatája.

Magyar idő szerint hétfőn délután Pekingben rendezték volna a szezon első manchesteri derbijét, a United és a City összecsapását, persze még a felkészülés keretei között.

A goal.comés több nemzetközi oldal beszámolója szerint azonban a várva-várt meccset lefújták. A Manchester United a Twitteren azt írta, hogy az időjárás miatt a Nemzetközi Bajnokok Kupája sorozat szervezői, valamint a klubok úgy döntöttek, mégsem játszanak. A Sky Sports értesülései szerint a Madárfészek-stadion gyepszőnyege is pocsék állapotban van az utóbbi napok esőzése után, ez is benne van a döntésben.

Már eleve a párosítás miatt is nagy volt az érdeklődés a meccs után, az pedig rátett még néhány lapáttal, hogy a nyártól Josep Guardiola irányítja a Cityt, José Mourinho pedig a Unitedet. A két sikeredző három év után meccselt volna egymás ellen ismét. A Special One egyébként már vasárnap kritizálta a gyepet.

– Az elsődleges célom a körülményeket elnézve az, hogy épségben hazavigyem a játékosaimat – mondta Mourinho.

A kínai világvárost napok óta özönvízszerű esőzések sújtják, pedig a találkozón garantált volt a 91 ezer nézőt jelentő telt ház.

Olvasói sztorik