Nemzetközi foci

Lopetegui a Farkasok helyett választotta a spanyol kispadot

A Porto korábbi szakvezetőjének konkrét ajánlata volt az angol csapattól, végül hazáját választotta.

Julen Lopeteguit nevezték ki csütörtökön a spanyol válogatott szövetségi kapitányának.

A 49 éves edző Vicente del Bosquét váltja a kispadon, akinek a franciaországi Európa-bajnokság után lejárt szerződését nem hosszabbították meg, miután a csapat a nyolcaddöntőben búcsúzott az olaszokkal szemben.

A Porto korábbi szakvezetője hangsúlyozta: örül, hogy a jövőben ő irányíthatja a spanyol válogatottat, de elárulta: a Championshipból is volt konkrét ajánlata. A szakvezető bevallotta, a Wolverhamptonnál is szívesen látták volna.

– Ha nem kérték volna fel a spanyol szövetségi kapitány posztjára, nagy valószínűség szerint a Farkasoknál vállalok munkát – ahol nagyon izgalmas feladat várt volna rám, a klubnál szakvezetőként számítottak rám.

– Izgalmas projekt várt volna rám, a jövő csapatát építhettük volna az angol együttesnél, de aztán megkerestek a spanyol szövetségtől. Ez mindent megváltoztatott. Nagyon szívesen mentem volna Angliába, hiszen csak pozitív dolgokat tudtam meg az egyesületről. A Wolverhampton egy nagyszerű klub, komoly tradícióval, remek szurkolókkal és olyan infrastruktúrával, ami lehetővé teszi, hogy idővel a legjobbak között emlegessük a klubot.

Ami a spanyol válogatottat illeti, a tréner kiemelte: fel kell pontosan mérni, mik az erősségeik és miben kell még fejlődniük, mert csak így lehetnek sikeresek és felkészültek a jövőben előttük váró mérkőzésekre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik