Nemzetközi foci

A Videoton maradt talpon a nemzetközi porondon

A szerb ellenfél hamar betalált az Európa Liga-selejtező visszavágóján, de Géresi gólja eldöntötte a párharcot.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó

FK Csukaricski (szerb) – Videoton FC 1-1 (1-0)
Belgrád, játékvezető: Boucaut (belga)
Csukaricski: Sztevanovics – Jankovics, E. Masovics, Djurics, Zsivkovics – Docics (Radonjics, 65.), Tomics – A. Masovics (Mandics, 65.), Obeng (D. Szrnics, 86.), Matics – Fofana. Vezetőedző: Milan Lesnjak
Videoton: Kovácsik – Szolnoki, Vinícius, Lang, Stopira – Pátkai, Simon Á. (Oliveira, 79.) – Barczi, Suljic, Bódi – Géresi (Feczesin, 79.). Vezetőedző: Henning Berg
Gólszerzők: Fofana (13.), illetve Géresi (76.)
Továbbjutott: a Videoton (3-1)

Nem sokkal csütörtök 21 óra előtt már csak a Videoton volt versenyben a nemzetközi porondon a magyar csapatok közül. A székesfehérváriak továbbjutásában ráadásul joggal bízhatott minden honi szurkoló: az együttes az Európa Liga második selejtezőkörének első meccsén 2-0-s előnyt szerzett a szerb Csukaricski ellen.

A fór a visszavágó 13. percében aztán egyre olvadt: Fofana vett át egy labdát a Videoton tizenhatosán belül, majd kilőtte a jobb alsót (1-0). Kicsivel később Zsivkovics próbálkozott, kevesebb sikerrel – szerencsére. Fél óra elteltével még nem volt komolyabb lehetősége a magyar csapatnak, míg a szerb rivális vérszemet kapott: szinte folyamatosan a magyar tizenhatos előtt járatta a labdát.

A 31. perc hozta meg az első Vidi-lehetőséget: Barczi az oldalhálóba lőtt úgy, hogy Sztevanovics kapus még beleért a labdába. Géresi is megindult az ellenfél kapuja felé, de esetében is csak kívülről rezdült meg a háló. Az első félidő egy gólt hozott – még továbbjutásra állt a Videoton.

A második félidő elején rögtön megdolgoztatták Kovácsikot a hazaiak, és továbbra is keményen hajtottak a második gólért. A 64. percben Barczi előtt adódott lehetőség, de ziccerét bravúrral védte a hazai kapus – a továbbjutást dönthette volna el a magyar támadó. A 76. percben aztán eldőlt: Pátkai pazarul centerezett Géresi Krisztián elé, aki a tizenegyespont magasságából a kapuba továbbított (1-1).

Fontos találat volt, amely megtörte az ellenfél lendületét. Kis szerencsével a meccs végén meg is nyerhette volna a találkozót a magyar csapat – igaz, Barczi helyzete után a másik oldalon kapufáig jutottak a szerbek. Maradt az 1-1, így a Videoton 3-1-es összesítéssel a harmadik körbe jutott, ahol a dán Midtjylland lesz az ellenfele.

Olvasói sztorik