Az MTK-nak is két fordulóig tartott az Európa Liga-selejtező

Az azeri Gabala odahaza is legyőzte a fővárosiakat.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó

Gabala PFK (azeri) – MTK Budapest 2-0 (2-0)
Baku, játékvezető: Kalkavan (török)
Gabala: Bezotosniy – Ricardinho, Vernydub, Sztankovics (Rafael, 88.), Mirzabekov – Kvekveskiri (Jamalov, 79.), Weeks, Sadygov, Ozobics – Dabo, Zenjov (Mammadov, 77.). Vezetőedző: Roman Hrihorcsuk
MTK: Hegedüs – Bese (Varga Sz., 78.), Baki, Grgic, Poór – Vass Á., Vadnai – Szatmári L., Kanta (Borbély, 73.), Nikacs (Hrepka, 52.) – Torghelle. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz
Gólszerzők: Zenjov (7.), Weeks (37.)
Továbbjutott: Gabala (kettős győzelemmel, 4-1)

Azerbajdzsánban lépett pályára az MTK az Európa Liga második selejtezőkörének visszavágóján. A Gabala ellen úgy futott ki a pályára Teodoru Vaszilisz csapata, hogy idehaza 2-1-es hátrányba került az első összecsapáson.

Hét percig élt az MTK-remény, amikor is Zenjov lépett ki a magyar védők között, és Hegedüs mellett a kapuba helyezett (1-0). Gyakorlatilag különösebb izgalmak nélkül teltek a következő percek – közel fél óra elteltével Hegedüsnek volt dolga egy távoli lövésnél. Nem sokkal később Weeks lökete az oldalhálóban kötött ki – a vezetés és a biztos előny tudatában is inkább az azeriek akarata érvényesült.

A 37. percben jött a második Gabala-gól: Dabo beadását Weeks fejelte az MTK-kapuba öt méterről (2-0). Kanta veszélyeztetett egy szabadrúgással nem sokkal a játékrész vége előtt, de jó harminc méterről fölé lőtt.

A második félidő elején Nikacs indulhatott volna meg, de mikor lerázta volna védőjét meghúzódott – cserét is kellett kérnie, Hrepka váltotta. Próbálkozott a szépítéssel az MTK, de sokat nem változott a játék képe a második félidőben sem: a hazaiak domináltak – Hegedüsnek is újabb védéseket kellett bemutatnia –, és meg is őrizték előnyüket. Az MTK kettős vereséggel búcsúzott az idei Európa Ligától.