Nemzetközi foci

A Barcelona is szerződtette volna Pogbát

Ők azonban nem tehetik meg, hogy ilyen horribilis áron vásároljanak játékost.

A spanyol bajnokság címvédője, az FC Barcelona is szívesen tudta volna a soraiban a Juventus középpályását, Paul Pogbát. Ezt a katalán klub sportigazgatója, Ariedo Braida nyilatkozta a spanyol Canale 21-nak.

A klubvezető szerint azonban ők nem tehetik meg, hogy ilyen horribilis áron vásároljanak játékost, Pogbát ugyanis nagyjából 120 millió euróra árazta be a torinói egylet – írja a digisport.hu.

„Amikor olyan játékosokról beszélünk, akikért többet kell fizetni, mint 100 millió euró, akkor alaposan át kell gondolni a döntést” – kezdte nyilatkozatát Braida.

„Az egész a televíziós jogdíjak megemelkedésével kezdődött, ez teljesen átalakította az átigazolási piacot, hiszen nagyobb kassza áll a csapatok rendelkezésére, és ez a játékosok árát is növelte. Minden labdarúgó túlértékelt egy bizonyos mértékig” – mondta.

„Ismerjük Pogbát, aki már bizonyította, hogy nagyszerű játékos, és igen, volt egy időszak, amikor a Barcelona is szerette volna megszerezni, de változtak a feltételek, és egy bizonyos összeg felett minket már nem érdekel a szerződtetése. Nehéz is versenybe maradni, hiszen ilyen esetben nem csak a transzfer díját kell figyelembe venni, hanem a játékos fizetését is, ami például egy ötéves kontraktus idején több tíz millió euróra is rúghat” – zárta szavait a katalánok sportigazgatója.

Pogbát az elmúlt napokban a nemzetközi sportsajtó összeboronálta az angol Manchester Uniteddel, amely hajlandó lenne a rekordot jelentő átigazolási összeget is kifizetni a franciáért.

Olvasói sztorik