Nemzetközi foci

Hatalmas égés: az FTC albán csapat ellen esett ki a BL-ből

A Ferencváros tizenegyesekkel esett ki a Bajnokok Ligája második selejtezőköréből a Partizani Tirana ellen. A tizenegyespárbajban Hoxha kapus panenkás mozdulattal talált be Dibusznak.

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, visszavágó:

Ferencváros–Partizani Tirana (albán) 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel 1-3
Budapest, Groupama Aréna, 8752 néző. Játékvezető: Tohver.
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Leandro, Hüsing, Ramírez – Pintér (Nagy D., a szünetben), Gera – Lovrencsics, Trinks (Djurricin, 66.), Varga R. (Sesták, a szünetben) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.
Partizani Tirana: Hoxha – Ibrahimi, Krasniqi, Arapi, Kalari – Batha (Ekuban, 26.), Ramadani, Trashi – Vila, Fili (Bardhi, 82.), Torassa (Atanda, 71.). Vezetőedző: Adolfo Sormani.
Gólszerzők: Gera (13. – 11-esből), ill. Hüsing (40. – öngól).
Továbbjutott: a Partizani Tirana 2-2-es összesítéssel, tizenegyesekkel.

A gólokat itt nézhetik meg!

Az 1-1-es első meccs után a továbbjutásért lépett pályára a magyar bajnok Ferencváros az albán Partizani Tirana ellen a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében. Egész sokan voltak a Groupama Arénában, 8752 nézőt regisztráltak.

A 13. percben már előnybe is került a Fradi, miután Ramírez harcolt ki tizenegyest: az ecuadori szélső kiválóan tört be a bal oldalról, és csak szabálytalanul tudták az albán védők megállítani. A játékost ápolni kellett, de nem történt nagy baja.

A büntetőt a nyári Eb legszebb gólját szerző középpályás, Gera Zoltán végezte el, a rutinos játékos pedig higgadtan a jobb alsóba gurított. Nem volt túl erős lövés, és a kapus is rajta volt, ám Gera tökéletesen helyezte, így Hoxha nem érhetett oda, 1-0.

Egy perccel később egyenlíthettek volna az albánok: Leandro az első meccshez hasonlóan hibázott, az akkor gólt szerző Fili kilépett, ám emelése ezúttal Dibusz felett, de a kapu mellett is elszállt.

Kicsivel később Böde Dániel indult meg kiválóan, két ember mellett ment el, amikor a védő elkaszálta. A labdához köze nem volt, ám a második, szintén jogos büntető elmaradt, kirúgással folytatódott a meccs…

A 35. percben hajrájában Lovrencsics adott be a bal oldalról jobb lábbal, éppen Hüsing fejére, de a német két méterrel a kapu mellé fejelt.

A félidő hajrájában meglepő dolog történt: a semmiből kiegyenlített a Partizani. Jobbról jött egy beadás, amely Hüsinget találta meg, ő pedig bal sípcsonttal védhetetlenül lőtt Dibusz kapujának bal oldalába, 1-1.

A második félidő elején azonnal vezetést szerezhetett volna a Fradi: Lovrencsics gyönyörűen, jobb külsővel adott be balról, a labda Böde fejére hullott, aki középről, ajtó-ablak helyzetben a bal kapufa mellé bólintott.

Az 52. percben Gera vetődött be egy albán lövésbe, a fejéről pattant le a labda – erre a játékvezető szabadrúgást és sárga lapot adott, vélhetően kezezésért. Tévesen. Trashi 20 méterről lőhetett, de bőven a kapu fölé helyezett.

A hátralévő időben még mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, Hoxhának kellett többet védenie, például a hajrában Böde 17 métetről lövésénél, de gól már nem született, így jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításban sem láttunk túl szép futballt, az albánok húzták az időt, ahogy csak tudták. Trashi a 100. percben lőtt, de egy méterrel ez is fölé ment. Thomas Doll hol mérgesen, hol egykedvűen állt az oldalvonal mellett. A ráadás második félideje arról szólt, hogy mikor melyik Partizani-játékos kapott görcsöt. Jöhettek a tizenegyesek.

A Partizani kezdett: kapusuk, Hoxha volt az első rúgójuk, aki elképesztő szépen „bepanenkázta” a labdát. Jött Gera, aki a rendes játékidővel ellentétben kihagyta, 0-1. Vila mellélőtte, de Dibusz is jó irányba ment. Sesták borzalmasan lőtt, szinte teljesen középre, Hoxha védett, 0-1. Trashi bevágta, Nagy Dominik is, 1-2. A negyedik párban Ekuban nem hibázott, a bal alsóba helyezett, Ramírez belelőtte Hoxhába, ezzel el is dőlt, 1-3. A Ferencváros kiesett a BL-ből, és egyik nemzetközi kupában sem folytathatja.

Olvasói sztorik