Nemzetközi foci

Botrány! Kidobták az angol csapatot a pesti szórakozóhelyről

Előbb átverték a szurkolókat, majd a Chesterfield játékosai egy budapesti romkocsmában balhéztak.

Magyarországon edzőtáborozik az angol harmadosztály rajtjára készülő Chesterfield FC. Az együttes azonban aligha arról marad emlékezetes idehaza, hogy milyen kellemes vendégnek számít.

A League One-csapat kapcsán nemrég ugyanis egy kisebb csalási botrány robbant ki. Történt ugyanis, hogy májusban nyereményjátékot hirdettek, amihez a szurkolóknak húsz fontért kínáltak támogatói kupont. A vásárlók közül egyvalaki a csapattal utazhatott volna a magyarországi edzőtáborba, azonban a sorsoláskor kiderült, mindössze négyen vettek jegyet. Az illetékesek ekkor úgy döntöttek, kamu győztest hirdetnek, majd a kitalált személyt egészségügyi okokra hivatkozva visszaléptették – a négy pórul járt fanatikusnak pedig visszautalják a pénzét. Az ok egyszerű: a nyolcvan fontból, ami a jegyekből befolyt, nem jött volna ki a plusz egy szurkoló teljes utaztatása, ellátása…

A csalás azonban kiderült, a klubelnök pedig belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, azonban ezzel a Chesterfield-sztori nem ért véget.

A játékosok ugyanis nemrég a Szimpla Kert nevű szórakozóhelyen tették tiszteletüket, ahol élen a korábbi Manchester City-játékos Ched Evansszel – aki korábbi nemi erőszak-botrányával lett igazán híres – verekedést provokáltak a helyszínen. A játékosok az edzőtábor közepén ittak, vízipipáztak és a többi vendéget inzultálták. Az incidens végén egy vízipipa is eltört, végül a biztonságiak tették ki a játékosokat a szórakozóhelyről – értesült a Daily Mail.

Olvasói sztorik