Nemzetközi foci bajnokok ligája

Nem játszik null-nullra a Fradi a BL-ben

Thomas Doll szerint veszélyes lehet, ha csak az idegenben lőtt gólra alapoznak.

Az 1-1-re végződő első mérkőzés után a hazai visszavágón harcolhatja ki a továbbjutást a Ferencvárosi TC a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében az albán Partizani Tirana ellen. A szerda 19.30-kor kezdődő mérkőzést megelőző délután a Fradi részéről Thomas Doll vezetőedző és Böde Dániel tartott sajtótájékoztatót.

– Jó a kiindulási helyzetünk, és mindent elkövetünk azért, hogy továbbjussunk – kezdte értékelését a német vezetőedző a klub honlapján. – A hétvégén sikerélményt szereztünk, remélem, ezt szerdán tovább tudjuk vinni. Nem szabad null-nullra játszani, ez ugyanis visszafelé is elsülhet. Éppen ezért gólokat akarunk szerezni. Nagyon várjuk a mérkőzést, meggyőződésem, hogy továbbjutunk. A frissesség és az önbizalom is egyre jobban visszatér a játékosokba. A Bajnokok Ligájában vigyázni kell, hogy olyan könnyelmű hibákat ne kövessünk el, mint amilyeneket az odavágón. Az a fontos, hogy harcoljunk, győzelemre éhesek legyünk. Okosan, intelligensen kell játszani, nem kell minden játékosnak előrerohannia, és támadnia, abból ugyanis kontrázhat az ellenfél.

Böde Dániel szűkszavúan nyilatkozott a szerda esti találkozóról.

– Nem érzek nyomást sem magamon, sem a többieken. A legfontosabb, hogy továbbjussunk. Becsülettel felkészültünk, bízom benne, hogy sikerül nyerni. Mindenkinek önbizalmat adott a Haladás elleni győzelem, jó, hogy még egy meccs van a lábakban. A mester cserélt is, hogy frissen tartsa a játékosokat. Volt ugyan egy védelmi hibánk, ezért jobban kell koncentrálni. Ha ezt megtesszük, továbbjutunk. Az első perctől irányítani kell a mérkőzésen!

Olvasói sztorik