Nemzetközi foci

Micsoda sztori! BL-meccsekre csábította Ronaldót a skót sztárcsapat

A bajnokságban nem lett volna kötelező pályára lépnie a világsztárnak.

Érdekes interjút adott a napokban Giovanni Branchini, a brazil Ronaldo ügynöke: a szakember a fenomén 1997-es klubváltásáról osztott meg eddig nem ismert részleteket. Mint ismert, a gólveszélyes csatár nem tudott megállapodni a Barcelonával, ezért kénytelen volt elhagyni a katalán csapatot – ám az őt megkaparintó Inter mellett más ajánlatai is voltak, melyek közül az egyik egészen hihetetlenre sikerült:

– Ronaldo a világ legjobb játékosa volt, de a kivásárlási ára szinte mindenkit elriasztott – végül három csapat maradt versenyben, az Inter, a Lazio és a Glasgow Rangers. A skótok ajánlata egész egyszerűen hihetetlen volt: azt mondták a játékosnak, hogy a bajnokságban nem kell játszania, ha nem akar, csak a Bajnokok Ligája-meccseken legyen bevethető. Kétségbeesetten meg akarták nyerni a BL-t, hajlandóak lettek volna mindent alárendelni ennek, Ronaldo is érdekesnek tartotta az ajánlatot, de végül az őt évek óta figyelemmel követő Interbe igazolt – árulta el az ügynök.

Ronaldo öt szezont töltött az Internél, mielőtt 2002-ben a Real Madrid együtteséhez távozott, ahol tagja lett a “galaktikusoknak” nevezett társaságnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik