Nemzetközi foci

A Liverpool vagy a Besiktas viheti a Barca játékosát

Digne és Umtiti érkezése után enyhén szólva bizonytalanná vált Mathieu sorsa a katalánoknál.

A sport.es című katalán lap szerint a Besiktas hétmillió eurót fizetne Jeremy Mathieu-ért, ám közel sem biztos, hogy ez az ajánlat elég lesz. A Valenciából érkező francia hátvéd ugyanis ott van a Liverpool célkeresztjében is,

Mathieu felé töretlen volt az elmúlt két évben Luis Enrique vezetőedző bizalma. A tréner ragaszkodott az igazolásához is, és a francia mindvégig Piqué és Mascherano első számú tartalékának számított, valamint alternatívát nyújtott a balhátvéd pozíciójában is. Digne és Umtiti érkezésével azonban nem csak a belső hátvéd posztján teremtett versenyhelyzetet a szakvezetés, de a baloldalon az új szezontól kezdődően már Alba és Digne is bevethetőek, ami még inkább csökkenti Mathieu potenciális játékperceinek a számát.

Ezek következtében nem zár ki Mathieu egyetlen egy ajánlatot sem, ám a Besiktashoz való igazolása spanyol lapértesülések szerint azért nem valószínű, mert a törökországi helyzet – katonai puccs és terrortámadások – aggasztja a játékost. A hátvédnek azonban több kérője is van, a francia ’Le Parisien’ napilap szerint a Liverpool is akarja, miután Jürgen Klopp edző az elmúlt szezonhoz képest elveszítette Skrtelt és Kolo Tourét is ezen a poszton.

Olvasói sztorik